Отборът на Болоня поднесе една от изненадите за Купата на

...
Отборът на Болоня поднесе една от изненадите за Купата на
Коментари Харесай

Болоня детронира Интер след драматичен обрат в продълженията

Отборът на Болоня сервира една от изненадите за Купата на Италия, детронирайки първенеца в последните две години - Интер.

" Нерадзурите " позволиха проваляне вкъщи с 1:2 след поврат в продълженията. Редовното време приключи при нулево тъждество, а по-късно възпитаниците на Симоне Индзаги съумяха да поведат.

Гостите обаче сервираха изненадата след късни голове в 112-а и 116-а минута на мача.

В 12-ата минута се откри превъзходен късмет за гостите. Ликоянис откри Джовани Фабиан с точно центриране. Той се измъкна от отбраната на Интер и стреля, само че топката мина настрана от левия непряк дирек.

Шест минути по-късно Фратези се свлече в наказателното поле на Болоня и последваха искания за дузпа. Главният арбитър обаче остави играта да продължи.

В 31-ата минута Федерико Равалиа блесна с чудесна интервенция, с цел да предотврати попадение във вратата си. Давиде Фратези бе футболистът на " нерадзурите ", който стреля.

Марко Арнаутович бе покрай гола в 53-ата минута, откакто пое в наказателното и шутира. Топката обаче мина на сантиметри от задачата.

В 64-ата минута Интер получи дузпа след игра с ръка. Първоначално Федерико Ла Пенна не уточни бялата точка, само че по-късно ВАР се намеси. Лаутаро Мартинес застана зад топката, само че не съумя да трансформира наказателния удар в гол.

Нападателят имаше нов късмет да означи единствено три минути по-късно, откакто стреля от границата на пеналтерията, само че топката прелетя над напречната греда.

В 81-ата минута Алексис Салемакерс от Болоня се освободи в наказателното и засече центриране. Ударът му обаче бе извънредно разочароващ.

Пет минути по-късно Федерико Димарко стреля под напречната греда, само че стражът на гостите съумя да избие топката.

Така постоянното време приключи при нулево тъждество.

В 92-ата минута обаче Интер стигна до попадението. След ъглов удар Карлуш Аугусто стигна до топката и с глава я прати в мрежата на Болоня за 1:0. 

Десет минути по-късно обаче Болоня съумя да изравни. Сам Беукема се разписа с акуратен удар под напречната греда.

Драмата бе цялостна, като в 116-ата минута Дан Ндойде бе изведен лице в лице със стража на Интер. Швейцарецът напредна и не сгреши, копвайки топката над Емил Аудеро. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР