Отборът на Берое укрепи позициите си на четвъртото място в

...
Отборът на Берое укрепи позициите си на четвъртото място в
Коментари Харесай

Легендата Камбуров носи Берое на гръб, заралии постигнаха пълен обрат срещу Витоша

Отборът на Берое укрепи позициите си на четвъртото място в таблицата. В финален дуел от 12-ия кръг в Първа лига, селекцията на Александър Томаш завоюва гостуването си на Витоша (Бистрица) с 2:1.

Триумфът на заралии ще бъде още по-сладък, защото пристигна след цялостен поврат. В воин за отбора пък се трансформира неостаряващият Мартин Камбуров, отбелязал и двете попадения в Бистрица.

Не всичко обаче стартира добре за старозагорци, които в 18-ата минута се оказаха догонващи в резултата след прецизен удар на Четин Садула. До почивката Берое изравни след отлична композиция сред гореспоменатия Камбуров и правещия формален дебют довечера Влади Гаджев. След паузата, въпреки и късно, офанзивният порив на беройци бе заплатен, откакто капитанът им се разписа с глава при съвършено центриране от фаул на Минчев.

 Снимка 385004
Източник:

Така в Берое събраха нужното самочувствие преди семейството на ЦСКА в събота. На трибуните през днешния ден пък беше Нестор ел Маестро, който разузнаваще играта на бъдещия " червен " противник.

Още с първия съдийски сигнал, гостите от Берое демонстрираха ясно, че ще търсят трите точки в Бистрица. Селекцията на Александър Томаш заложи на офанзиви по крилата, само че защитата на Витоша действаше на висота и не допускаше някаква основна заплаха пред Василев.

Правещият формален дебют за Берое - Владимир Гаджев подсети за себе си с ексцентрично осъществяване на фаул в 10-ата минута. Хибридът му сред удар и центриране обаче бе отразен качествено от стража на домакините.

Студен душ обля посочените за любимци старозагорци в 18-ата минута. Тогава при опит за извеждащ пас на Стефан Христов, бранителят Милен Желев позволи топката да мине сред неговите крайници, което се оказа и отлична опция за дебнещия Четин Садула. Капитанът на Витоша остана самичък против вратаря и невъзмутимо преодоля Перниш за 1:0.

 Снимка 385006
Източник:

Голът даде нужния подтик на бистричани, които заплашиха още на два пъти беройската врата. Ударите на Стефан Христов обаче по този начин и не откриха очертанията.

Следващите минути бяха много сложни за селекцията на Александър Томаш. Гостите желаеха да матират своя конкурент посредством хитри пасове зад тила на защитата, само че опитите им постоянно завършваха със засада.

Берое дочака своя миг и по описания нагоре метод, Мартин Камбуров спомогна за възобновяване на паритета. Славният деец получи разсичащ защитата пас от Влади Гаджев, след което преодоля съпротивата на опиталия се да блокира неговия удар Василев.

Заралии пробваха да извърнат мача още до паузата, само че в решителните мигове Рубен Бригидо се проваляше в стремежите си да достави качествено центриране.

Второто полувреме стартира със статично състояние, което внесе доста ужас наказателното поле на Витоша. Последва ужасно меле, при което Гаджев опита удар, само че топката срещна тялото на футболист в " зелено ".

 Снимка 385009
Източник:

Момчетата на Томаш продължаваха с офанзивната игра, като нова опция за гол бе пропусната в 57-ата минута. Тогава композиция сред Гаджев и Камбуров изведе на стрелкова позиция бразилеца Вандерсон. Точно в този момент обаче на шпагат му се хвърли Георги Купенов, който може би спомогна и за спасяването на неговата врата от второ попадение.

Малко по-късно основният арбитър Ники Йорданов си навлече гнева на Мартин Камбуров, който изиска от него да отсъди дузпа. Желанието на нападателя обаче не бе почетено, а момент по-късно опитът за техничен изстрел на Бригидо беше избавен по приказен метод от Василев.

 Снимка 385008
Източник:

Натискът на Берое се засилваше, а след два поредни корнера в 80-ата минута, Матеус Леони бе покрай това да се разпише с глава. На мястото си, за кой ли път довечера, обаче бе младежкият национал Василев, който невъзмутимо парира изстрела на легионера.

И кой, в случай че не Мартин Камбуров, да се трансформира в воин за Берое!? Голаджията блесна за гостите в 88-ата минута, когато сътвори цялостния поврат. Нападателят се измъкна от персоналния си надзирател при центриране от фаул на Минчев, а секунди по-късно простреля неспасяемо с глава стража на Витоша. Така трите точки поеха към Стара Загора, а тъгата остана за домакините от Бистрица.

 Снимка 385007
Източник:

В идващия кръг на беройци следва огромно тестване - домакинство на ЦСКА в събота от 15:00. Витоша пък пътува до Пловдив, с цел да премери сили с Локомотив.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР