Отборът на Берое (Стара Загора) записа втора победа от началото

...
Отборът на Берое (Стара Загора) записа втора победа от началото
Коментари Харесай

Берое се справи със Спартак

Отборът на Берое (Стара Загора) записа втора победа от началото на сезон 2019/20 в Националната Баскетболна Лига, откакто през днешния ден се наложи при семейството си на Спартак (Плевен) с 91:77 (26:19; 18:15; 26:31; 21:12) в дуел от III кръг.

Александър Янев беше най-резултатен за спечелилите – 22 точки, а Реджър Дауел и Остин Прайс прибавиха надлежно по 17 и 15 точки.

Димитър Маринчешки бе над всички за гостите и се отличи с „ дабъл-дабъл “ – 24 точки и 19 битки.

Двубоят се движеше относително равностойно през първото полувреме, само че все пак, тимът на Берое съумя да стигне до 10 точки преднина след първите две елементи – 44:34, като това се дължеше най-много на самостоятелната класа в селекцията на домакините.

През третия интервал „ зелените “ отстъпиха самодейността и баскетболистите на Спартак се възползваха оптимално от шанса си и стопиха изоставането си до пет точки – 65:70, с което резервираха интригата жива за последните 10 минути.

Всичко в този дуел завърши при започване на заключителната четвърт, когато баскетболистите на Берое направиха серия от 12:3 и умерено дочакаха последния съдийски сигнал, който им подсигури успеха – 91:77.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – СПАРТАК (ПЛЕВЕН)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР