Отборът на Берое се класира по изключително драматичен начин за

...
Отборът на Берое се класира по изключително драматичен начин за
Коментари Харесай

Берое отстъпи на Рилски след продължение, но е полуфиналист

Отборът на Берое се класира по извънредно трагичен метод за полуфинал в шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже. Тимът загуби с 80:87 като хазаин от Рилски състезател (Самоков) след продължение, само че след успеха с 11 точки в първия мач в Самоков продължава напред. Редовното време приключи при 83:72 за отбора на Рилски състезател (Самоков), след което в продължението домакините от Стара Загора демонстрираха здрави нерви и не разрешиха на гостите да стигнат до поврат. Рилски състезател завоюва мача с 87:80, само че Берое завоюва с 11 точки разлика в Самоков (78:67) и по този начин продължава в идната фаза.

Домакините откриха първи резултата след страхотна композиция сред Франкамп и Янев, само че по-късно гостите от Самоков записаха поредност от точки. Най-голямото закъснение на Берое в първата част беше 7 точки. След няколко промени въпреки всичко " зелените " дадоха отговор на предизвикването и минута преди края изравниха за 18:18. В заключителните секунди Николай Стоянов означи два наказателни коша, а частта завърши при 20:18 за старозагорци.

През вторите 10 минути Берое напълно доминираше над своя съперник. В предни позиции Конър Фрнакамп и Тре Когинс отвориха преднина за домакините, а в отбрана Джеймс Уайт и Станислав Ваклинов не позволиха повече от 4 минути топката да попадне в техния панер. След няколко разменени тройки и ужасно осъществяване на Уайт в нахлуване полувремето завърши при 46:30 за Берое.

Домакините играха много едва в третата четвърт и позволиха 29 точки за 10 минути, като означиха единствено 11. Последната част стартира при 59:57 за гостите, което означаваше, че преднината на Берое от двата мача е към този момент единствено 9 точки. Тези заключителни минути бяха доста забавни, като водачеството се сменяше непрекъснато. За наше благополучие Рилецо не успяваше да се откъсне с повече от 3 точки преднина. Пет минути по-късно те водеха с 66:67, след което вкараха тройка и се приближиха единствено на 7 в общия резултат. Златин Георгиев означи двойка за 67:73, а Дженкинс повиши на 66:75. Със страхотна самостоятелна акция Франкамп вкара 2 точки и даде глътка въздух на домакините, след което означи и два фаула за 70:75 2:11 минути преди края. Последва обаче тройка за самоковлии, което направи драмата цялостна при 70:78 46 секунди преди финалната сирена. В идващите офанзиви гостите на два пъти пропуснаха отворени стрелби, а Николай Стоянов направи крачки, излязъл самичък против коша. 8 секунди преди края Джеймс Уайт вкара единствено 1 фаул, а в последната секунда за гостите Мирослав Васов означи тройка, която прати мача в продължение.

Петте минути продължение бяха изпълнени с замяна на водачеството в общия резултат от двете срещи. Минутка преди края Берое губеше с 9 точки в мача и беше напред с 2 в общия резултат. 16 секунди преди края Дженкинс от гостите направи крачки и по този метод пропиля златна опция за своя отбор. Последваха две точни попадения от наказателни удари на Конър Франкамп, които оформиха крайното 80:87 и Берое доближи полуфинал в шампионата за Купата на България.

Конър Франкамп беше най-резултатен за Берое с 24 точки, Александър Янев направи " дабъл-дабъл " - 15 точки и 10 битки, а Джеймс Уайт добави 12 точки.

За Рилски състезател се отличи Тони Гуджино с 22 точки. В полуфиналните мачове на разменено гостува на 13 и 16 февруари Берое ще се изправи против Академик (София), който отстрани Спартак (Плевен).

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР