Отборът на Берое разби Дунав с резултат 2:0 във втория

...
Отборът на Берое разби Дунав с резултат 2:0 във втория
Коментари Харесай

Берое се върнаха на правилния път след стилна победа срещу Дунав

Отборът на Берое разруши Дунав с резултат 2:0 във втория дуел от съботната стратегия на efbet Лига. Головете в Стара Загора означиха Педро Еуженио в 14-та минута, Иван Минчев в 31-та минута. Дунав по този начин и не съумя да отговори на вихреното движение и разумно загуби.

По този метод старозагорци се върнаха на правия път на успехите, откакто в предходните два турнирни дуели те позволиха проваляне надлежно с 2:4 против Лудогорец и 1:3 против Арда Кърджали. Дунав, от своя страна, записаха трето проваляне от 4 мача, откакто в третия кръг завоюваха като хазаин против Царско село.

Първият късмет в дуела пристигна на сметката на „ заралии “. Рубен Бригидо съумя да се отскубне от вниманието на бранител на Дунав и направи страховит извеждащ пас към нахлуващия от задна позиция Александър Цветков. Полузащитникът обаче не съумя да преодолее Благой Макенджиев, който съкрати ъгъла чудесно.

Натискът на Берое обаче бързо даде своя резултат в 14-та минута. Страхотен пас зад тила на отбраната на "русенци " на Карлос Охене, който хвана цялата линия на защитата на гостите неподготвена. Педро Еуженио и Зоран Йосипович стигнаха до топката, като за миг си попречиха, само че португалския нападател съумя да се завърти и да насочи превъзходен шут по земя в близкия ъгъл на Макенджиев.

В идващите минути последваха нови благоприятни условия за домакините. С удари се регистрираха Еуженио, Зоран Йосипович и Рубен Бригидо. Във всички тези обстановки обаче шутовете бяха слаби и не бяха проблем за Макенджиев.

Скоро по-късно Берое означи втори гол. В 31-та минута. Александър Цветков нахлу от втора позиция в наказателното поле на Дунав, получи топката и съумя да я върне към границата на наказателното поле. Там Минчев имаше задоволително време да се настройки и да насочи неспасяем изстрел в горния десен ъгъл на Макенджиев.

Само три минути по-късно „ драконите “ пропуснаха златен късмет. Ахмед Ахмедов получи топката сред линиите на Берое, след което изведе в чиста позиция Симеон Щерев, който обаче не съумя да преодолее Душан Перниш от дребен ъгъл.

През втората част темпото на терена спадна доста. Единственото по-сериозно състояние пристигна в 55-та минута. Рубен Бригидо се оправи брилиянтно, с цел да преодолее трима играчи и да подаде извеждащ пас към швейцареца Зоран Йосипович, само че неговият удар беше избавен по страховит метод от Макенджиев.

До края на дуела състояние имаше Педро Еуженио в 72-та минута. Топката попадна в него, откакто беше изчистена. Той преодоля двама играчи, само че шутът му беше блокиран от бранител в синьо. Дунав също имаше своя късмет в добавеното време. Мартин Костадинов взе топката отляво, потегли на независим пробив против бекът на Берое Милен Желев и насочи рисков изстрел, който беше париран от Душан Перниш.

Двубоят беше белязан от дълго чаканото завръщане на терена на крилото на Берое Вандерсон Виана. Нападателят би трябвало да се възвръща 8 месеца след доста тежка травма в коляното.

Берое - Дунав Русе 2:0

1:0 Педро Еуженио - 14-та минута

2:0 Иван Минчев - 31-ва минута

Берое : Душан Перниш, Милен Желев, Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Александър Василев, Карлос Охене, Александър Цветков, Иван Минчев, Рубен Бригидо, Зоран Йосипович, Педро Еуженио

Старши треньор: Александър Томаш

Дунав Русе: Благой Макенджиев, Мартин Костадинов, Мартин Ковачев, Михаил Милчев, Самуел Инкоом, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Иван Селеменев, Самир Аясс, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов;

Старши треньор: Людмил Киров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР