Отборът на Берое нанесе нов шамар по самочувствието на Левски,

...
Отборът на Берое нанесе нов шамар по самочувствието на Левски,
Коментари Харесай

Берое обърна Левски и си върна четвъртото място

Отборът на Берое нанесе нов пестник по самочувствието на Левски, побеждавайки ги с 2:1 на " Герена " откакто изоставаше в резултата в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Станислав Костов даде задатък на " сините " в 49-ата минута, само че единствено 5 по-късно Карлос Охене изравни за старозагорци. Победното попадение вкара португалецът Педро Еуженио в 77-ата минута, с което върна своя тим на четвъртото място в класирането, като Берое към този момент има 50 точки в актива си.

Поражението е трето за 26-кратните първенци като хазаин след подновяването на пролетния дял на шампионата, а треньорът Георги Дерменджиев към момента няма триумф на " Георги Аспарухов ". Единственият домашен триумф за експерта пристигна при 1:0 над ЦСКА през февруари, само че тогава мачът се игра на Националния стадион „ Васил Левски ”. Така към този момент в четвърти следващ дуел на " Герена " тимът на Дерменджиев остана без триумф.

През първото полувреме домакините имаха самодейността, само че на няколко пъти се разминаха с попадението. Паулиньо и Станислав Костов бяха огромните длъжници за Левски, като точно пред тях се откриха най-хубавите положения за първата част, само че първия уцели гредата, а последния стреля едва от комфортна позиция.

След почивката Станислав Костов незабавно се реваншира и се възползва от неточност в отбраната на Берое, пращайки топката в мрежата зад Душан Перниш. " Сините " обаче не съумяха да задържат импулса в играта си и скоро по-късно съжаляваха.

В 54-ата минута Иван Горанов не съумя да се оправи с пробив на Александър Цветков, а притеклия се на помощ Нуно Рейш в опита си да почисти топката, я изрита право в халфа на старозагорци. Тя отскочи към дъгата на наказателното поле, а оттова Карлос Охене стреля от воле, като не остави никакви шансове на Николай Михайлов.

Полученият гол стресна футболистите в синьо и още веднъж заваляха състояние пред вратата на Берое. Костов, Райнов и Мариани обаче продължаваха да не съумяват да отбележат. В 72-ата минута пред Берое се открие късмет да поведе, само че Михайлов прояви страховит инстикт след изстрел на Матеус Леони. 

Седем минути по-късно обаче синият пазач трябваше да извади още веднъж топката от мрежата. Охене овладя топката и подаде към Мартин Камбуров, а той откри Педро Еуженио. Последният нахлу сред Райнов и Миланов и стреля извънредно тъкмо в долния десен ъгъл на Михайлов.

До края играчите на Левски се пробваха да стигнат до равенството, само че старозагорци се защитаваха добре и не разрешиха проблеми пред Перниш
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР