Отборът на Берое и новакът в efbet Лига ЦСКА 1948

...
Отборът на Берое и новакът в efbet Лига ЦСКА 1948
Коментари Харесай

Второ 0:0 за деня. ЦСКА 1948 спъна и Берое

Отборът на Берое и новакът в efbet Лига ЦСКА 1948 приключиха наедно 0:0 в последния мач от 2-ия кръг на българския шампионат. И двата тима имаха своите голови благоприятни условия, само че не съумяха да се възползват от тях. Леко предимство в срещата имаха старозагорци, които изцяло разумно, предвид на това, че бяха домакини, търсеха по-активно успеха. Гостите от София играеха на контраофанзива и чакаха своя късмет.

Страхотен мач направиха двамата вратари Даниел Наумов (ЦСКА 1948) и Християн Василев (Берое), които изиграха основна роля, тъй че резултатът да остане неизменен до самия завършек на срещата.

В началните минути на срещата ЦСКА 1948 бе по-активният тим. Нападателят на гостите Мартин Камбуров бе издирван с подавания в предни позиции. Защитата на старозагорци обаче съумя да се оправи и обезврежда опитния таран.

В 14-ата минута нападателят на домакините Алиун Фал съумя да се пребори с няколко бранители и насочи удар с глава, само че вратата на ЦСКА 1948 не бе застрашена.

В 21-вата минута Берое имаше искания за дузпа. Крум Стоянов бе повален в наказателното поле от Димитър Савов, само че основният арбитър Станимир Тренчев отсъди единствено ъглов удар.

Няколко минути по-късно Берое пропусна чудесна опция да поведе. Стив Фуртадо получи отдясно и центрира към Октавио, който бе оставен непокрит. Бразилецът стреля, само че Даниел Наумов показва чудесна реакция и мазета в корнер.

В ответната офанзива Галин Иванов стреля рисково от границата на наказателното поле, само че топката мина покрая десния непряк дирек.

В 28-ата минута Мартин Камбуров получи в наказателното поле на домакините. С тил към вратата той доста ловко резервира топката и пусна към Серкан Юсеин. Последва техничен удар по земя, само че топката срещна дясната греда на вратата, защитавана от Християн Василев.

Пет минути преди почивката Димитър Пиргов извърши нарушаване наоколо до наказателното поле на ЦСКА 1948. Берое получи правото на директен свободен удар. Димо Бакалов се нагърби с осъществяването му, само че прати топката в обсега на Даниел Наумов, който улови безпроблемно.

Секунди по-късно гостите сбъркаха при изнасянето на топката. Алиун Фал получи в наказателното поле, само че след неприятно първо допиране изгуби надзор върху топката. Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов следеше деликатно обстановката и съумя да улови.

В 44-ата минута заралии разиграха отлично, Гаюс Макута получи и залъга неприятелски бранител, след което стреля по земя. Късметът този път се усмихна на ЦСКА 1948, защото топката рикошира в левия непряк дирек на вратата и излезе в навън.

Няколко минути след подновяването на играта Александър Цветков заплаши вратата на ЦСКА 1948. Капитанът на беройци си освободи пространство за изстрел и насочи подобен по земя, само че около вратата.

В 55-ата минута Ивайло Климентов от ЦСКА 1948 центрира в наказателното поле към Мартин Камбуров, който смъкна с глава към Младенов. Полузащитникът на ЦСКА 1948 стреля, само че неопределено.

В 71-вата минута Алиун Фал засече с глава центриране отляво, само че стражът на гостите Даниел Наумов съумя да реагира и резервира резултата неизменен.

Десетина минути преди приключването на постоянното време капитанът на Берое Александър Цветков опита шанса си с мощен удар от отдалеченост, само че прати топката високо над напречната греда.

В 82-рата минута ЦСКА 1948 провежда бърза контраофанзива. Даниел Младенов комбинира с Галин Иванов, а някогашният футболист на Славия опита удар от дребен ъгъл, само че Християн Василев внимаваше и мазета в корнер. При осъществяването на ъгловия удар Даниел Младенов бе открит на близката греда и шутира незабавно, само че още веднъж вратарят на домакините се намеси уместно.

В 86-тата минута Александър Цветков още веднъж стреля от сериозна отдалеченост, само че за следващ път над вратата.

До последния съдийски сигнал Берое натискаше и имаше положителни шансове да вкара топката в мрежата на противника, само че гостите съумяха да запазят мрежата си суха след положителни изяви в отбранителен проект.

Така, откакто ЦСКА 1948 си завоюва точка против ЦСКА-София в миналия 1-ви кръг, през днешния ден стори същото и против тима на Берое, само че този път надалеч от вкъщи. В Берое пък може да са удовлетворени, че след чистата победа над ''Левски'' с 2:0, през днешния ден още веднъж не инкасираха гол в своята врата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР