Отборът на Белгия записа поредна безпощадна победа в евроквалификациите, след

...
Отборът на Белгия записа поредна безпощадна победа в евроквалификациите, след
Коментари Харесай

Белгия разнищи Русия като гост и си осигури първото място в групата

Отборът на Белгия записа поредна безпощадна победа в евроквалификациите, откакто разгроми Русия с 4:1 като посетител. Над всички беше звездата на Реал Мадрид Еден Азар, който се регистрира с два гола и една асистенция.

Още до почивката “червените дяволи” водеха с три гола преднина. В 19-ата капитанът на отбора подаде на по-малкия си брат Торган Азар, който с мощен удар откри резултата в мача. В 33-ата точно Еден Азар удвои преднината на гостите с шут от границата на наказателното поле. В 40-ата той се разписа за повторно довечера, откакто Кевин Де Бройне му асистира пред погледа на излезлия да ги пресрещне неприятелски вратар. В 72-ата Ромелу Лукаку също добави името си измежду голмайсторите с отдалечен изстрел по земя. Все отново “Сборная” стигна до почетно попадение в 79-ата минута, дело на Георгий Джикая, който направи сполучлива добавка при избит удар с глава на резервата Далер Кузяев след осъществяване на корнер.

Group winners! #RUSBEL #COMEONBELGIUM #EURO2020 pic.twitter.com/W8RDezmdso
— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) 16 ноември 2019 година Така кръг преди края на евроквалификациите, с 9 победи от 9 мача и голова разлика 34:2, Белгия си обезпечи първото място в група I с актив от 27 точки. Русия пък ще приключи на втората позиция, защото има 21 пункта, което е с 9 повече от тези на третия Шотландия.
ЕВРО 2020 9 кръг, събота 16 ноември  Русия 1:4краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР