Отборът на Белгия постигна втора победа в група G на

...
Отборът на Белгия постигна втора победа в група G на
Коментари Харесай

Белгия разпиля Тунис с 5:2 в най-резултатния мач на световното

Отборът на Белгия реализира втора победа в група G на международното състезание по футбол в Русия, откакто отнесе с 5:2 Тунис. Седемте маркирани гола направиха тази среща най-резултатната досега на шампионата, а с съществена заслуга бяха Еден Азар и Ромелу Лукаку, които вкараха по два гола за Белгия. Тимът на Роберто Мартинес чака резултата от мача Англия- Панама, с цел да си подсигурява класиране напред преди третата си среща.

Белгийците започнаха мача устремно и още в 16-ата секунда Сиям Бен Юсеф фаулира рисково нахлуващия Еден Азар, като му попречи в последния момент да стреля. Но в 5-ата минута отново Бен Юсеф фаулира Азар към границата на пеналта и съдията от Съединени американски щати отсъди углавен удар. Потърпевшият вкара за 1:0.

В 16-ата минута Ромелу Лукаку избяга от отбраната на Тунис след пас на Дрийс Мертенс, навлезе в наказателното поле и по диагонала означи майсторски до гредата. Минута по-рано Ферейра-Караско можеше да вкара, само че шансът не беше с него. Само след две минути Тунис върна едно попадение посредством бранителя Дилън Брон, който се извиси и с глава засече във вратата центрирането на Уаби Хазри. Малко след гола Брон трябваше да напусне с травма, само че това се оказа втора промяна за тунизийците след напускането на Бен Юсеф.

В идващите минути превъзходството на Червените дяволи ставаше все по-отчетливо, Лукаку и Мертенс пропуснаха по една добра опция. До 35-ата минута ударите в двете порти бяха 9-1 в интерес на белгийците. И разумно те стигнаха до трето попадение в последната минута на първата част. Негов създател стана още веднъж Лукаку, който получи пас от Тома Мюние. Защитникът Али Маалул от Тунис сбърка на тъч линията и подари топката на Мюние, вместо да я изрита напред.

В 52-ата минута Белгия наказа нова неточност на тунизийците. Кевин де Бройне подаде на Азар, който изскочи зад отбраната, преодоля излезлия вратар и на празна врата не сбърка- 4:1. След час игра Тунис не се отхвърли да търси нов гол и малко откакто се появи на терена, Слити беше пред вратата с топка в крайници, само че Алдервейрелд блокира удара. Секунди по-късно Ферейра-Караско с диагонален удар беше покрай пето попадение във вратата на Бен Мустафа.

След това треньорът на Белгия Роберто Мартинес извади голмайсторите си Лукаку и Азар, а Тунис опита да стигне най-малко до още един гол. Но добре подредените белгийци не дадоха никакъв късмет на центриранията на африканците.

Резервата Батшуай беше покрай пети гол в 75-ата минута, откакто получи пас от дълбочина. Преодоля излезлия вратар, само че стреля едва и Ясин Мерия настигна топката пред голлинията и избави вратата от нов гол. Минута по-рано Мертенс неуспя да изпревари вратаря Бен Мустафа при аналогична офанзива. 

В 80-ата минута още веднъж тунизийците се избавиха. Яник Ферейра Караско навлезе от ляво и стреля мощно. Вратарят Бен Мустафа не очакваше, само че въпреки всичко отби. При добавката Батшуай едвам не строши горната греда. Само след две минути отново Батшуай шокира всички с пропуск. Кевин де Бройне проби до аутлинията и му я даде на 6 метра, само че изстрелът на резервата с номер 21 попадна право в тялото на вратаря Бен Мустафа.

В последната минута на постоянното време Белгия увенча превъзходството си с пети гол. Най-после Миши Батшуай се разписа, засичайки подаване от дълбочина на друга запаса Юри Тилеманс. Батшуай легна и от въздуха прати топката по диагонала във въздуха. Само секунди по-късно още веднъж Батшуай пропусна самичък против вратаря.
В 93-ата минута Уаби Хазри вкара за 2:5, въпреки и малко неудобно да ритна топката след центриране на Амди Нагес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР