Отборът на Белгия победи с 4:1 Русия в двубой от

...
Отборът на Белгия победи с 4:1 Русия в двубой от
Коментари Харесай

Червените дяволи отново бяха безпогрешни, Еден Азар блесна срещу Русия

Отборът на Белгия победи с 4:1 Русия в дуел от квалификациите за Евро 2020. Резултатът бе открит в 19-ата минута от Торган Азар, а десетина минути по-късно неговият брат - Еден Азар удвои задатъка на "червените дяволи ". В края на първата част още веднъж Еден Азар бе прецизен за 3:0. В 72-ата Ромелу Лукаку направи резултата 4:0, а в 79-ата Георги Джикия върна едно попадение за руснаците и оформи крайния резултат.

Двубоят нямаше безусловно никакво значение, откакто и двата тима от дълго време си бяха обезпечили билетите за Евро 2020.

Първата по-сериозна опция на сметката на Белгия се трансформира в попадение. С невероятна независима акция Торган Азар проби добре около съветската отбрана и изстреля топката от ръба на наказателното поле зад плонжиралия Гилерме.

В 28-ата Еден Азар навлезе в наказателното поле и насочи мощен удар, само че този път стражът на Русия внимаваше и направи положително избавяне.

Само пет минути по-късно обаче напъните на Еден Азар се отплатиха и той записа името си измежду голмайсторите. Футболистът на Реал Мадрид се отскубна зад тила на отбраната и пое брилянтен пас, след което му остана само да нанесе акуратен удар, с който да преодолее вратаря и да удвои задатъка на белгийците.

Секунди по-късно Магомед Оздоев доближи до подаване на границата на наказателното поле, само че не съумя да вложи мощ в удара си и той не затрудни Тибо Куртоа.

В края на първото полувреме Еден Азар означи второто си попадение в срещата. Кевин де Бройне подаде брилянтно към Еден Азар, който просто чукна топката в опразнената врата.

В началото на втората част Дрис Мертенс бе покрай отбелязването, откакто овладя подаване в наказателното поле, само че да насочи топката право в Гилерме.

Последваха спокойни минути, в които липсваха рискови обстановки пред някоя от двете порти.

В 72-ата Ромелу Лукаку направи резултата победен, откакто съумя да се измъкне зад противниците и стреля прелестно от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл.

Няколко минути по-късно Русия въпреки всичко означи почетно попадение посредством Георгий Джикия. Той чукна топката в мрежата съвсем от голлинията, откакто тя попадна в краката му от благополучен рикошет.

Последната рискова обстановка бе на сметката на Русия, когато в добавеното време на мача Николай Комличенко стреля инстинктивно към вратата, само че топката мина на сантиметри от лявата греда.

Така Белгия затвърди съвършеното си показване и събра 27 точки след 9 изиграни срещи. Въпреки провалянето, Русия остава на втора позиция с 21 точки в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР