Отборът на Байерн“ (Мюнхен) започна защитата на титлата си с

...
Отборът на Байерн“ (Мюнхен) започна защитата на титлата си с
Коментари Харесай

Байерн“ започна с 3:1 защитата на титлата

Отборът на „ Байерн “ (Мюнхен) стартира отбраната на купата си с домакинска победа с 3:1 против „ Хофенхайм “ в първия мач от новия сезон в немското състезание по футбол. Новият ментор на баварците Нико Ковач направи сполучлив дебют, само че първенците от последните шест години се нуждаеха от противоречива дузпа и два късни гола, с цел да пречупят съпротивата на противника.

Домакините поведоха в резултата в средата на първото полувреме, когато Томас Мюлер вкара с глава от близко след центриране от ляво от корнер на Джошуа Кимих. Секунди преди почивката халфът на баварците Кингсли Коман, който се завърна в игра след 6-месечно лекуване на травма на коляното, получи контузия на глезена и бе сменен наложително от Ариен Робен. „ Хофенхайм “ - бронзов медалист от предишния сезон, изравни в 57-ата минута, когато Адам Салай получи пас в дясно в пеналта от Ермин Бичакчич, измъкна се сред двама бранители на противника и със мощен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Мануел Нойер.

Двубоят вървеше към тъждество, само че в 82-ата минута домакините получиха пресилена дузпа, откакто Франк Рибери падна в наказателното поле след шпагат на Хавард Нордвейт.

„ Аз нямаше да отсъдя такава дузпа “, призна след срещата Нико Ковач.

Ударът на Роберт Левандовски от бялата точка бе париран от вратаря Оливер Бауман, само че Робен вкара добавката. Холандецът обаче бе навлязъл в наказателното поле по-рано и дузпата беше пребита, откакто основният рефер Бастиан Данкерт се съветва със системата за видеоповторения (ВАР). При втория опит Левандовски преодоля Бауман за 2:1. В края Робен осъществя трети гол, откакто бе изведен в чиста позиция от Мюлер и стреля под гредата.

„ Победата ни беше заслужена, само че не беше толкоз лесна, колкото демонстрира резултатът. Трябва да играем мощно през всичките 90 минути, само че въпреки всичко съм удовлетворен и от тези 60-65 минути, в които показахме добър футбол “, сподели Ковач.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР