Отборът на Байерн Мюнхен се наложи с минималното 1:0 над

...
Отборът на Байерн Мюнхен се наложи с минималното 1:0 над
Коментари Харесай

Байерн си осигури полуфинал за Купата на Германия безпроблемно

Отборът на Байерн Мюнхен се наложи с минималното 1:0 над Шалке в 1/4-финална среща от Купата на Германия. Единственото попадение в срещата означи Джошуа Кимих.

Въпреки резултата, гостите направляваха събитията през целия дуел. В 15-ата минута Гуидо Бургщалер напредна самичък в наказателното поле и насочи изстрел, който обаче нацели напречната греда.

Малко по-късно Бургщалер въпреки всичко изпрати топката в мрежата на Байерн, само че попадението бе анулирано поради засада.

В 24-ата минута Томас Мюлер връхлетя върху отбита топка, само че ударът му мина на косъм от напречната греда.

Последваха дейни минути за гостите, които материализираха напъните си малко преди края на първата част. В 40-ата минута Джошуа Кимих овладя топка след рикошет и насочи невисок удар от границата на наказателното поле, който попадна право в долния десен ъгъл на Маркус Шутберт.

В 44-ата минута Леон Горецка опита да удвои задатъка на бааврци, само че ударът му бе неакуратен.

Байерн продължи да търси второ попадение. В 62-рата минута Фелипе Коутиньо получи акуратен пас и неотложно изпрати топката към задачата, само че тя се отби в напречната греда.

Шалке опита да отвърне с удар на Бенито Раман, само че Мануел Нойер блесна с брилянтно избавяне.

Серж Гнабри и Горецка пробваха шанса си, само че ударите им не затрудниха Шуберт.

Така баварците се класираха за идната фаза на Купата на Германия, където по-рано се класира Саарбрюкен, надделявайки Фортуна Дюселдорф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР