Отборът на Байер (Леверкузен) се завърна на победния път в

...
Отборът на Байер (Леверкузен) се завърна на победния път в
Коментари Харесай

Байер се завърна на победния път

Отборът на Байер (Леверкузен) се завърна на победния път в Бундеслигата, откакто реализира триумф с 2:1 над сложен противник като Борусия (Дортмунд). Попаденията за " аспирините " означиха Муса Диаби (14) и Флориан Вирт (80), до момента в който за гостите прецизен беше Юлиан Брант (67).

С триумфа Байер реализира първи триумф в последните си пет мача и събра 32 точки, като върви втори във краткотрайното класиране с закъснение от четири зад водача Байерн (Мюнхен), който има и мач по-малко. Борусия пък е четвърти с 29.

Двубоят беше много равносилен, като домакините стигнаха първи до разкриване на резултата в 14-ата минута. Тогава Диаби получи топката с далечно подаване пред наказателното поле на Борусия, овладя я и напредна и с удар с левия крайник преодоля стража на гостите Роман Бюрки.

Резултатът се резервира до 67-ата минута, когато Юлиан Брант изравни с прекрасен диагоален удар. В последна сметка домакините стигнаха до триумфа 10 минути преди края на постоянното време посредством Флориан Вирт.

В самия завършек на мача Байер можеше да усили задатъка си, откакто получи право да извърши директен свободен удар наоколо до наказателното поле, само че ударът на Надим Амири беше слаб и не затрудни Роман Бюрки.

Бундеслига 17 кръг, вторник 19 януари  Байер Леверкузен 2:1краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР