Отборът на Барселона уволни старши треньора Ернество Валверде късно снощи

...
Отборът на Барселона уволни старши треньора Ернество Валверде късно снощи
Коментари Харесай

Барселона уволни Валверде, Кике Сетиен е новият треньор

Отборът на Барселона уволни старши треньора Ернество Валверде късно нощес и постави завършек на престоя му от малко повече от две години и половина отпред на клуба. Каталунците оповестиха, че договорът на експерта е преустановен по взаимно единодушие и му благодариха за всичко реализирано. Под управлението на Валверде Барселона завоюва две трофеи в Ла Лига, една Купа на Испания и една Суперкупа.

Той обаче не съумя да завоюва Шампионската лига и в две следващи години Барса отпада по мъчителен метод, откакто печели безапелационно първия мач. Обратът за Суперкупата на Испания от Атлетико Мадрид постави завършек на неговата кариера на „ Камп Ноу ”. Наставникът бе подложен на критика за по-дефанзивния си и спестовен жанр на игра. Въпреки това, Барселона завоюва своята група в ШЛ и води по-голова разлика на Реал Мадрид в шампионата.

За последно каталунският гранд уволни треньора си в хода на сезона преди 17 години, когато тимът изоставаше на 20 точки от първото място и това реши ориста на Луис ван Гаал. На фона на това, освобождението на Валверде в този момент наподобява чудноват ход.

Новият ментор на Барселона се споделя Кике Сетиен. 61-годишният кантабриец за последно води тима на Реал Бетис. След отхвърли на легендата Шави да поеме поста зад тила на Валверде, управлението на Барса се спря на Сетиен, който няма значими триумфи на високо равнище в кариерата си като треньор. Изненадващо за мнозина, неговият контракт не е до края на сезона, а до лятото на 2022 година Сетиен е определян като треньор, изповядващ атакуващ футбол и с акцент върху задържането на топката. Той ще дебютира отпред на каталунците при семейството на Гранада в неделя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР