Отборът на Барселона ще намали участията на легендите си Роналдиньо

...
Отборът на Барселона ще намали участията на легендите си Роналдиньо
Коментари Харесай

Барселона се дистанцира от Роналдиньо и Ривалдо заради политическата им позиция

Отборът на Барселона ще понижи участията на легендите си Роналдиньо и Ривалдо в клубни събития и промоции, написа “Спорт”. Причината за това е тяхната поддръжка към кандидатурата на Жаир Болсонару за президент на родината им Бразилия.

Крайнодесният политик на няколко пъти насочи расистки мнения и употребява омразна тирада към дамите, само че и двамата някогашни футболисти намерено го поддържаха в обществените мрежи. Въпреки противоречивата си персона, Болсонару е любимец за президентския пост в Бразилия.

От Барселона не желаят обществено да се разгласят против позицията на Роналдиньо, въпреки че не са съгласни с нея и имат вяра, че не съответсва на клубните полезности. Затова оттова са решили да понижат неговото наличие в институционални и спонсорски събития, както и мачове на митове. Бившият състезател има рекламен контракт с Барса и печели пари за присъединяване си в избрани събития. Ролята на Ривалдо не е доста по-различна. Той също постоянно се включва в мачове на отбора на легендите и събития с почитатели. Така че и Ривалдо ще претърпи спад в тези свои прояви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР