Отборът на Барселона се класира за финала в турнира за

...
Отборът на Барселона се класира за финала в турнира за
Коментари Харесай

Барселона подчини Реал Бетис след драма с четири гола и дузпи

Отборът на Барселона се класира за финала в шампионата за Суперкупата на Испания. В дуел от полуфиналите на конкуренцията, каталунците се постановиха над Реал Бетис след осъществяване на дузпи. В постоянното време резултатът бе 1:1, а след продълженията - 2:2.

Тимът на Шави Ернандес означи гол в 24-ата минута, само че те анулирано след намесата на ВАР. Рафиня получи топката на крилото и центрира меко в наказателното поле на Бетис, където Педри стреля с глава, стражът Клаудио Браво съумя да стигне до топката, само че не и да предотврати прекосяването ѝ на голлинията. Попадението бе незачетено поради засада на Рафиня в зародиша на офанзивата.

Каталунците откриха резултата на стадион „ Крал Фахд “ в Рияд в 40-ата минута, когато Педи откри с дълго подаване Усман Дембеле, който се освободи от опеката на бранителя Руибал, напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле на „ зелено-белите “. Роберт Левандовски овладя топката и стреля, вратарят Браво блокира изстреля, само че топката се върна в обсега на поляка и при добавката се разписа за 1:0.

Съставът на Мануел Пелегрини съумя да възвърне равенството в 77-ата минута. Центрирана топка от фланга в пеналтерията на „ блаугранас “ бе отклонена с глава от Луис Енрике към Набил Фекир. Бранителите на Барса не се ориентираха задоволително бързо и французинът с мощен изстрел около тялото на вратаря Марк-Андре тер Стеген означи за 1:1.

Три минути по-късно Барселона вкара още един гол, който не бе приет. Феран Торес откри в дълбочина голмайстора Левандовски, който още веднъж прати топката в мрежата, само че попадението бе анулирано след интервенция на ВАР, защото Торес е бил в състояние на засада.

Повече попадение не бяха маркирани до края на постоянното време и по този начин конфликтът влезе в продължения.

Каталунците излязоха още веднъж напред в резултата в 93-ата минута. Маркос Алонсо центрира от фаул в наказателното поле на Бетис, защитник в „ зелено-бяло “ почисти топката, само че тя попадна в краката на Ансу Фату, който с изстрел от въздуха на границата на пеналтерията прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата, за 2:1.

Инкасираното попадение не разколеба отбора от Севиля, който се добра още веднъж до тъждество девет минути по-късно. Асистента за изравнителното попадение Луис Енрике пусна остро подаване по земя пред голлинията на символичните посетители, където Лорен Морон с технично осъществяване с пета стреля сред бранителя Роналд Араухо и стража Тер Стеге, разписвайки се за 2:2.

В 118-ата минута Реал Бетис остана с човек по-малко на терена, откакто Андрес Гуардадо бе изпъден от игра с червен картон.

Така се стигна до осъществяването на дузпи, в което играчите на Барселона осъществиха всичките си удари от „ бялата “ точка, до момента в който с пропуски се регистрираха Уилиам Карвальо и Хуанми.

За Суперкупата на Испания Барселона ще се изправи против огромния си конкурент Реал Мадрид.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР