Отборът на Барселона счупи на парчета Реал Мадрид с шумно

...
Отборът на Барселона счупи на парчета Реал Мадрид с шумно
Коментари Харесай

Барса хвърли здрав бой на Реал Мадрид и прати белите в още по-дълбока яма

Отборът на Барселона счупи на части Реал Мадрид с шумно 5:1 в суперсблъсък от десетия кръг на Ла Лига. Дори без Лионел Меси съставът на Ернесто Валверде сподели мощност в офанзива и като се изключи един неуверен четвърт час от мача не остави подозрение в превъзходството си.

Филипе Коутиньо даде начало на головия празник на “Камп Ноу ” с попадение в 11-ата минута. Луис Суарес беше огромният призрачен сън за “белите ” с хеттрик, насъбран с голове в 30-ата от дузпа, 75-ата и 83-ата. Артуро Видал оформи крайния резултат в 87-ата минута. Точен за мадридчани беше Марсело (50).

Ернесто Валверде заложи на Рафиня Алкантара като заместител на контузения Лионел Меси, пренебрегвайки Усман Дембеле. Артур още веднъж получи роля в средата на терена. Сержи Роберто пък завоюва борбата с Нелсон Семедо и застана като десен бранител.

Юлен Лопетеги се лиши от услугите на Марко Асенсио, с цел да укрепи средата на терена с Иско, подложен зад Гарет Бейл и Карим Бензема. Начо Фернандес смени контузения Дани Карвахал, а на вратата предстоящо застана новото попълнение Тибо Куртоа.

Двата отбора започнаха опознавателно. Каталунците предстоящо овладяха топката, до момента в който " лос бланкос " търсеха експлозивност в офанзивите си. Първият удар пристигна от крайник на футболист от гостуващия отбор. В осмата минута Бейл центрира отляво към наказателното поле, където Бензема потърси шут при второ допиране и прати топката над гредата от към 18 метра.

В 11-ата минута Жорди Алба се снабди с отлично извеждащо подаване от Иван Ракитич, напредна и издебна точния миг за пас сред двама бранители. Коутиньо получи топката на отлична позиция и означи с технично ориентиране от 11 метра в десния ъгъл - 1:0.

Европейският първенец реагира с висока преса в опит да тормози своя противник. В 17-ата Марсело насочи отдалечен удар, при който Марк-Андре тер Стеген се оправи, въпреки и с леко съмнение. В 19-ата Начо не почисти добре и разреши на Артур да шутира от дъгата. Бразилецът насочи прелестно топката, само че реакцията на Куртоа беше подобаваща. Минута по-късно Бейл употребява бързината и борбеността си, с цел да открадне топката от Клеман Лангле. Френският бранител извърши нарушаване пред пеналта, но съдията даде авантаж. Въпреки съществуването на няколко " бели " футболисти в наказателното поле нападението приключи без удар.

В 28-ата Луис Суарес получи подаване отляво от Жорди Алба, изпревари Рафаел Варан, овладя я и беше фаулиран от бранителя. Атаката на барселонци продължи и приключи със засада. След консултация с ВАР реферът не се поколеба и отсъди дузпа, защото повторението ясно сподели по какъв начин кракът на Варан реализира сериозен контакт с крайници на уругваеца. Суарес застана зад топката и означи от бялата точка. Белгийският пазач уцели ъгъла, само че топката беше пратена доста покрай гредата - 2:0.

След втория гол " блаугранас " продължиха да нападат вратата на кастилския отбор, а от нападението на Мадрид нямаше и диря. В 43-ата Сержи Роберто се пребори във въздуха с Иско, Луис Суарес центрира отдясно към Жерард Пике на далечната греда. Каталунският бранител скочи добре във въздуха, само че не уцели добре топката. В рамките на същата минута Рафиня видя кулоар за удар и завъртя технично топката към дясната сглобка на вратата, пращайки я леко настрана.

В 45-ата гостите от " Сантиаго Бернабеу " си завоюваха нарушаване настрана от наказателното поле. Центрирането обаче не беше добре и очакванията на мадридистите за връщане на гол до почивката посърнаха. Вместо това " лос кулес " проведоха страхотна контра в последните секунди на добавеното време. Луис Суарес не съумя да подаде вляво, а в случай че го беше сторил, щеше да последва в действителност страхотна голова опция. Като цяло Барса нанесе деоен удар при двете си в действителност положителни обстановки, а огромна част от офанзивите на домакините вещаеха заплаха, въпреки множеството да не приключиха с точни изстрели.
Лопетеги реагира със промяна за началото на полувремето. Варан отстъпи своето място на Лукас Васкес, а Каземиро влезе в центъра на отбраната. Мадридчани започнаха по-силно втората част и върнаха едно попадение. В 50-ата минута Лукас Васкес центрира, отбраната на " синьо-червените " не се ориентира, Марсело овладя и финтира Пике, след което насочи с десния крайник в мрежата - 2:1.
Попадението въодушеви " белите " и стъписа съществено каталунците. В 55-ата Серхио Рамос беше оставен в наказателното поле и нанесе удар с глава след плонж - неопределено. Минута по-късно Лука Модрич нацели лявата греда на вратата след невисок шут от 15 метра, при който Тер Стеген не помръдна.

В 61-ата и Барса нацели греда. Каталунците развиха страхотна акция, Ракитич центрира към Сержи Роберто, който върна топката за Луис Суарес. Уругваецът я засече атрактивно, въпреки че кълбото му пристигна леко обратно. След удара на Лучо от шест метра топката откри лявата греда. В 65-ата Коутиньо тънко копна топката в наказателното поле, където Алба нанесе удар, последва рикошет в крайници на Серхио Рамос, след което топката мина рисково около гредата.

В 68-ата Васкес получи независимост на десния фланг, напредна и центрира чудесна топка за Бензема, който стреля с глава малко над гредата. В 72-ата Ернесто Валверде реши да размени Коутиньо и да пусне бързоногия Усман Дембеле. Три минути по-късно френският национал напредна през средата на терена и подаде надясно към Сержи Роберто.

Испанецът центрира към Луис Суарес, който осъществя извънреден гол с глава с удар от 16 метра. Номер 9 насочи топката по брилянтен метод до гредата - 3:1. Повторенията демонстрираха, че Каземиро покрива засадата.

В 77-ата Луис Суарес стъпи жестоко над глезена на Начо./sportal.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР