Отборът на Барселона претърпя шокираща загуба у дома от тима

...
Отборът на Барселона претърпя шокираща загуба у дома от тима
Коментари Харесай

Гранада шокира Барселона на „Камп Ноу”

Отборът на Барселона претърпя шокираща загуба вкъщи от отбора на Гранада и пропусна неповторимата опция да поведе в класирането на Примера дивисион. В отсрочен мач от 33-ия кръг на шампионата, Гранада реализира немислимото и се наложи с 2:1 на „ Камп Ноу”, а триумфът за гостите пристигна след поврат.

Лионел Меси изведе домакините напред в резултата в 23-ата минута, само че след попадения на Дарвин Мачис и Хорхе Молина Гранада сграбчи трите точки.

При триумф през днешния ден, Барселона щеше да изпревари водача Атлетико Мадрид с една точка и да поведе във краткотрайното класиране. Вместо това обаче, каталунците остават на третата позиция с еднакъв брой точки с втория Реал Мадрид - по 71. И трите отбора са изиграли по еднакъв брой мачове, а по всичко проличава, че интригата за купата ще бъде до последния миг. Четвъртият Севиля има 70 пункта в актива си.

Първата действителна голова опция в мача пристигна в 9-ата минута, когато с многоходова акция домакините съумяха да матират защитата на Гранада. Де Йонг опитва пас към Меси във вратарското поле, само че в последния миг Санчес съумя да пресече подаването. В последна сметка последва отдалечен удар към вратата на гостите, който обаче бе неакуратен.

В 19-ата минута Лионел Меси откри Гризман на границата на наказателното поле фронтално против вратата на гостите. Французинът овладя и стреля през краката на защитник на Гранада, само че вратарят внимаваше и избави без особени усложнения.

Резултатът на „ Камп Ноу” бе открит в 23-ата минута след превъзходна композиция сред Антоан Гризман и Лионел Меси, приключена от аржентинеца. Гризман получи в наказателното поле и откакто се обърна елегантно около защитник на гостите, с лекост изведе Лео Меси отляво, който стреля от дребен ъгъл, с цел да пласира топката до левия непряк дирек на вратата.

В 36-ата минута Барселона бе доста покрай това да удвои преднината си, а в обстановката още веднъж бе забъркан Лионел Меси. Аржентинецът бе изведен зад защитата на гостите с брилянтен пас от страна на Бускетс. Нападателят овладя по съвършен метод, напредна и стреля по диагонала отдясно. Вратарят на Гранада Ескандел обаче съумя да допре с върха на пръстите си топката и да я извади в ъглов удар. След центрирането от корнера се стигна до нов удар, този път на Умтити, само че стражът още веднъж бе на мястото си и улови.

В началото на втората част Сержи Роберто пропусна неповторим късмет. Френки Де Йонг центрира към Роберто на десния фланг, а той реши да стреля от въздуха. Красивият удар обаче профуча над вратата.

Футболистите на старши треньора Диего Мартинес дочакаха своя момент в 64-ата минута, когато гостите изненадващо стигнаха до равнене на резултата. След доста груба неточност на Мингеса, който не съумя да пресече пас по диагонала и разреши топката да мине през краката му, коженото кълбо попадна в Мачис на левия фланг. Атакуващият футболист на Гранада напредна няколко метра и с обмислен удар съумя да порази задачата.

Две минути след изравнителния гол на гостите, наставникът на Барселона Роналд Куман бе изпъден на трибуните с пряк червен картон най-вероятно поради невъздържана реакция или имитация към съдията.

Кошмарът за Барселона стана цялостен десетина минути преди края на срещата, когато гостите реализираха цялостен поврат на резултата. След офанзива по лявото крило Адриан Марин центрира доста добре в наказателното поле, Пике увисна и не съумя да отиграе топката, която попадна на главата на Хорхе Молина, а той я насочи в мрежата на Тер Стеген.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР