Отборът на Барселона надигра като гост Ейбар с класическото 3:0

...
Отборът на Барселона надигра като гост Ейбар с класическото 3:0
Коментари Харесай

Барса с рутинен успех при визитата на Ейбар

Отборът на Барселона надигра като посетител Ейбар с класическото 3:0 в дуел от деветия кръг на испанската Ла Лига.

Каталунците доближиха с лекост до трите точки и в нито един миг не изглеждаха застрашени от по-непретенциозния си противник. Резултатът бе открит от Антоан Гризман в 13-та минута. Нападателят получи чудесно подаване зад отбраната на съотборника си в националния тим на Франция – Клеман Ленгле, и не остави шансове на Марко Дмитрович. Малко след приключването на половин час игра огромната звезда на „ блаугранас “ – Лионел Меси, остана самичък против стража на домакините, само че не съумя да го преодолее.

Възпитаниците на Ернесто Валверде взеха решение всичко в мача с две попадения в границите на осем минути. Първо, Меси се разписа след елегантна асистенция на Гризман, а след това самичък подаде за гола на Луис Суарес, пристигнал на празна врата. До края дуелът се доиграваше и по този начин Барселона краткотрайно се изкачи на върха в Примера Дивисион с актив от 19 точки.

Каталунският гранд може да бъде преместен от първото място в таблицата при триумф на безконечния противник Реал Мадрид по-късно довечера. Играчите на Зинедин Зидан гостуват на новака Майорка. За Барса следва посещение на Славия Прага в Шампионската лига, до момента в който Ейбар ще търси реванш за днешното проваляне при визитата на Валядолид в идващия кръг на Ла Лига. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР