Отборът на Балкан превзе втората позиция в класирането на НБЛ.

...
Отборът на Балкан превзе втората позиция в класирането на НБЛ.
Коментари Харесай

Балкан си върна на ЦСКА

Отборът на Балкан завладя втората позиция в класирането на НБЛ. Шампионите записаха деветата си победа през сегашния сезон, откакто надделяха ЦСКА със 81:67 (22:21, 23:16, 17:15, 19:15) в дербито на 14-ия кръг в НБЛ. По този метод ботевградчани взеха реванш от “армейците ” за провалянето си в първия мач в София, когато отборът на Росен Барчовски завоюва със 78:72.

Така Балкан към този момент е втори в таблицата с баланс от 9 победи и 3 загуби, до момента в който ЦСКА е на четвъртата позиция с актив от 7 триумфа и 6 провали.

Двубоят беше много равносилен през първото полувреме, в което разликата рядко превишаваше границата от пет точки. Едва в края на втората четвърт домакините се доставиха с по-сериозен задатък в резултата, с помощта на серия от шест следващи точки за завършек на първите 20 минути - 45:37 в интерес на Балкан.

През второто полувреме домакините не разрешиха на своя противник нито за миг да доближи до поврат, като възпитаниците на Петър Златанович доближиха до успеха безпроблемно при 81:67.

Христо Захариев се отличи с 20 точки и 5 битки за Балкан. Павлин Иванов добави 15 точки, а Николай Грозев се разписа с 10.

Зейн Ноулс осъществя 20 точки и хвана 8 битки за ЦСКА. Райли Оуенс способства с 15 точки, 5 битки и 5 асистенции, а Мартин Сотиров завърши с 11.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР