Отборът на Балкан (Ботевград) не се затрудни особено при гостуването

...
Отборът на Балкан (Ботевград) не се затрудни особено при гостуването
Коментари Харесай

Балкан срази Черноморец за 13-а поредна победа


Отборът на Балкан (Ботевград) не се затрудни изключително при гостуването си на Черноморец (Бургас), побеждавайки ги с крайното 77:94 (20:23, 16:26, 13:23, 28:22) в зала “Бойчо Брънзов”. Шампионите поеха самодейността още от първата секунда, записвайки 13-а поредна победа и общо 18-а от 19 мача в НБЛ.

Крис Минков и Дейшон Найт влязоха в мача мощно и нанизаха 15 от общо 23-е точки за ботевградчани в първата четвърт, помагайки на тима си да стигне до 6 точки преднина. Успешни стрелби на Русинов и Кендеров върнаха паритета при 17:17, само че балканци още веднъж взеха водачеството в края на интервала - 23:20.

Балкан стартира да господства през втората четвърт, като разликата стигна 20 точки след положително включване на новото попълнение Божидар Аврамов. Черноморци въпреки всичко съумяха да стопят известна част от разликата посредством сполучливи стрелби на Миленко Велкович, който приключи полувремето с 15 точки и 8 битки - 49:36 за Балкан след 20 минути игра.

Велкович и Русинов смъкнаха разликата на 7 точки, само че ботевградчани не се впечатлиха и посредством сполучливи стрелби от далечно разстояние на Крис Минков и Михайло Секулович още веднъж подвигнаха задатъка си, този път до 19 точки преднина. Интригата се заличи изцяло в края не третата част, откакто Балкан поведе с 23 точки разлика - 72:49.

Четвъртата част предложи по-освободена игра от двата тима, в звук с резултата. Новото попълнение на Балкан Денислав Вутев вкара шест от общо осемте си точки в тази четвърт, откакто бе натрупал 3 персонални нарушавания при започване на мача, а ботевградчани се поздравиха с крайното 94:77.

Крис Минков поведе реализаторската листа за Балкан с 20 точки и 6/7 от тройката. Михайло Секулович записа “дабъл-дабъл” 17 точки и 10 битки от пейката, Дейшон Найт добави с 15 точки, а капитанът Димитър Димитров и Марко Радонич прибавиха по 11.

Михайло Велкович още веднъж бе над всички за отбора си с “дабъл-дабъл” 23 точки и 18 битки, Робърт Георгиев вкара 18 точки, до момента в който Георги Кендеров и Симеон Русинов се регистрираха с по 13 точки.

В идващия кръг Балкан семейства на Академик на 7 март, а Черноморец ще гостува в Самоков на Рилски Спортист на същата дата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР