Отборът на България записа втора победа на ATP Cup, след

...
Отборът на България записа втора победа на ATP Cup, след
Коментари Харесай

Гришо: Всяка мечта започва с вяра, а ние си вярваме!

Отборът на България записа втора победа на ATP Cup, откакто се наложи с 2:1 триумфа над Молдова. Според играещия капитан на отбора ни - Григор Димитров, ключът към положителните резултати е дисциплинираната игра на всичките ни момчета.

Кузманов: Трябва да имаме вяра и да се борим. Съединението прави силата! Българският тенисист бе доста разчувствуван след първата си победа на равнище АТР
" Всеки демонстрира отлична дисциплинираност. Разбира се, има какво да се желае, само че досега нещата се получават добре ", сподели Димитров в изявление на корта след мача на двойки.

“We do breakfast, lunch, dinner together. Lots of jokes.”

A perfect 2/2 in ties, we want some of what @GrigorDimitrov and #TeamBulgaria is eating #ATPCup | #Sydney pic.twitter.com/Y5cEfk3PEn
— ATPCup (@ATPCup) January 5, 2020

" Всяка фантазия стартира с религия, a с цел да сме тук значи си имаме вяра. Когато осъзнах, че класирах страна за сходна конкуренция, не знаех с кого ще играем. Знаехме, че с който и да играем, би трябвало да се борим. Нека да бъдем здрави, да бъдем непрекъснати, пък кой знае ", добави някогашният номер 3 в света.

Той разяснява i думите на по-младите си съотборници, които обявиха, че Димитров ги въодушевява: " Да, несъмнено, че и те ме въодушевяват. Говорим си доста, забавляваме се дружно, това прави нещата доста по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрани, можем да се насладим на момента. В същото време работим доста крепко ".

Снимка: Reuters

" Много се радваме, че играем пред тази аудитория, тъй че, хора, доста ви благодаря за поддръжката. Всичко е прелестно досега. Много съществено одобрявам ролята си на играещ капитан, не е доста елементарно, от време на време ми липсва малко сила. Опитвам да се концентрирам, доколкото мога. Беше значимо и Димитър да завоюва първия мач ", приключи Димитров.

Във вторник родният отбор ще се изправи против Белгия. За 1/4-финалите на ATP Cup се класират спечелилите в групата, както и двата най-хубави втори тима.

Малко след мача на двойки, Гришо отиде да потренира сервиса си с Кри Гро, а за няколко минути кортът се изпълни с въодушевени почитатели, които нямаха самообладание да се допрян до българина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР