Отборът на България в състав Даниела Кадева, Милена Тодорова, Димитър

...
Отборът на България в състав Даниела Кадева, Милена Тодорова, Димитър
Коментари Харесай

Смесената щафета на България стана 12-а на Европейското, Украйна с титла

Отборът на България в състав Даниела Кадева, Милена Тодорова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев приключи на 12-о място в отборната смесена щафета на Европейското състезание по биатлон в Минск-Раубичи, Беларус.

Българите завъртяха две наказателни обиколки и използваха общо осем спомагателни патрона, което им отреди закъснение от 4:53.1 минути от първенеца Украйна. Украинците (Валя Семеренко, Юлия Джима, Артьом Прима и Дмитро Пидручни) използваха девет спомагателни патрона и изминаха дистанцията за 1 час, 11 минути и 32.1 секунди.

На второ място на 32.2 секунди приключи тимът на Русия, а бронзовите медали останаха за отбора на Норвегия, който бе с 1.5 секунди по-бавен от руснаците. Домакините от Беларус заеха четвърто място, а в топ 6 се подредиха още Полша и Естония.

Разочарованието на деня бе отборът на Германия, който остана на 13-о място и бе последният отбор, достигнал до финала. На старт застанаха общо 22 народи. В петък следва почивен ден на европейското състезание, а в събота са спринтовете на 10 километра при мъжете и на 7,5 километра при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР