Отборът на България отстъпи на Германия с 1-3 гейма –

...
Отборът на България отстъпи на Германия с 1-3 гейма –
Коментари Харесай

България се прости с олимпийската мечта след загуба на полуфиналите от Германия

Отборът на България отстъпи на Германия с 1-3 гейма – в обособените елементи 20-25, 23-25, 25-20, 23-25, след към два часа игра в зала „ Макс Шмедлинг Хале “ в Берлин и не съумя да се класира за финала на олимпийската подготовка.

Домакините стартираха по-добре срещата на сервис и след мощна игра през центъра и на обсада поведоха след 25-20. Във втората част те дръпнаха през цялото време на гейма, само че нашите се съвзеха и на собствен ред демонстрираха положителни неща на полето, само че силите им доближиха единствено за почетна загуба с две точки разлика.

Възпитаниците на Силвано Пранди подсетиха за себе си в третата част, когато завоюваха с 25-20, с цел да вкарат дуела в четвърти гейм. Там германците взеха нежно преимущество в средата на частта и съумяха в последна сметка да затворят полуфинала след 25-23. Над всички за спечелилите бе Георг Грьоцер със 17 точки (16 от офанзива и 1 блокада). Денис Калиберда и Кристиан Фром прибавиха надлежно по 15 и 14.

За нашите Цветан Соколов осъществя 18 точки, а капитанът Виктор Йосифов 14, само че макар техните старания България напусна конкуренцията и към този момент няма шансове за присъединяване на Олимпиадата в Токио това лято. Германия, от своя страна, ще играе в петъчния край с Франция, която по-рано отстрани Словения след поврат от 0-2 до 3-2 гейма. Победителят ще взе участие на Игрите в японската столица от 24 юли до 9 август.

Мачът бе финален за националния тим за капитана Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР