Отборът на Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Европа за трети

...
Отборът на Атлетико Мадрид спечели Суперкупата на Европа за трети
Коментари Харесай

Атлетико пречупи Реал след продължения и грабна Суперкупата на Европа

Отборът на Атлетико Мадрид завоюва Суперкупата на Европа за трети път в историята си, откакто победи градския си противник Реал Мадрид с 4:2 след продължения в Талин, Естония.

Двубоят стартира чудесно за спечелилия в Лига Европа от предишния сезон, откакто още преди да е минала минути централният нападател на отбора Диего Коста се пребори за една висока топка със Серхио Рамос, нахлу в наказателното поле и от дребен ъгъл с топовен изстрел преодоля Кейлор Навас. След като поведоха в резултата, възпитаниците на Диего Симеоне, който бе осъден за този мач и го изгледа от трибуните, се прибраха в своята половина и отстъпиха самодейността на противника. Натискът на Кралския клуб даде резултат в 27-та минута, когато Карим Бензема се възползва от точно центриране на Гарет Бейл и матира Ян Облак с глава.

След почивката играчите на Атлети заиграха по-активно, само че все пак изостанаха в резултата в 63-та минута, когато Рамос означи дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуанфран в наказателното поле. „ Дюшекчиите “ не се предадоха и продължиха да търсят гола, като в последна сметка стигнаха до него в 79-та минута, откакто Коста бе открит чудесно от резервата Анхел Корея и не сбърка на празна врата за 2:2. До края на постоянното време не паднаха повече голове и дуелът влезе в продължения.

Атлетико доминираше изцяло в първото продължение и реши изхода от срещата след два страхотни гола. В 99-та минута Рафаел Варан сбърка наказателното поле на Реал и топката му бе открадната, след което последва центриране на Партей към границата на полето, където Саул Нигес с съвършен изстрел от воле прониза Навас. Само пет минути по-късно нов акуратен изстрел без подготовка, този път дело на Коке, още веднъж направи беззащитен Навас и по този метод бе завършен крайният резултат, след който Атлетико се поздрави с първи трофей за новия сезон. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР