Отборът на Атлетико Мадрид някак се добра до минимална победа

...
Отборът на Атлетико Мадрид някак се добра до минимална победа
Коментари Харесай

Атлетико остана първи преследвач на Барса след много пот в Ейбар

Отборът на Атлетико Мадрид някак се добра до минимална победа с 1:0 при гостуването си на коравия Ейбар в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. С триумфа отборът на Диего Симеоне се утвърди на втората позиция и на процедура за момента е единствен преследвач на откъсналия се напред Барселона. Кевин Гамейро означи гола в 27-ата минута. През второто полувреме баските натикаха “червено-белите” в тяхното поле и единствено шансът, положителните изяви на Ян Облак и неточност на съдията резервира преднината им. В 91-ата минута Аугусто Фернандес спря топката с протегната ръка, само че реферът не свири дузпа.

В четвъртата минута Шиме Върсалко откри Антоан Гризман, той потърси Анхел Корея, който шутира, а Гамейро за мъничко не отклони топката. В 18-ата центрирането на Гамейро не съумя да откри Корея. От състава на домакините най-деен беше Иви Алехо, който оформи здрава борба с Люка Ернандес. В 27-ата минута гостите от “Wanda Metropolitano” стигнаха до гол, възползвайки се от неточност на баските. Гамейро се измъкна на ръба на засадата, нахлу към наказателното поле, където пусна паралелен пас за Гамейро, а той не сгреши самичък против вратаря - 0:1.
¡SE ENTIENDEN CON UNA MIRADA!
@AntoGriezmann ↔@kevingameiro9
De los 22 goles de Kevin en el Atleti, 9 fueron a pase de Antoine #AúpaAtleti #EibarAtleti pic.twitter.com/SSmC5zeQBY
— Atlético de Madrid (@Atleti) January 13, 2018

През второто полувреме Ейбар натисна, а “дюшекчиите” одобриха играта в своето поле. В 65-ата Ян Облак се намеси тъкмо след удар с глава на Серхи Енрик. В 79-ата словенският пазач някак съумя да задържи топката пред голлинията след осъществяване с глава на Пауло Оливейра. В 85-ата Облак отново сподели майсторство, избивайки с една ръка след мощен диагонален шут на Такаши Инуи. В 89-ата Кике Гарсия стреля атрактивно с глава по диагонала и топката облиза гредата от външната страна.

В 91-ата минута Енрике насочи атрактивен ножичен удар, след който топката се плесна в дланта на ръката на Аугусто Фернандес. Съдията очевидно не видя ситуацията и подмина обстановката, ощетявайки домакините. В последните секунди Облак още веднъж се намеси след удар с глава при корнер, при който доста експерти видяха дузпа за задържане на Фабиан Ореяна.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 19 кръг, събота 13 януари  Ейбар 0:1краен резулат  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР