Отборът на Аталанта стана първият сигурен участник на осминафиналите в

...
Отборът на Аталанта стана първият сигурен участник на осминафиналите в
Коментари Харесай

Аталанта е първият осминафиналист в Лига Европа

Отборът на Аталанта стана първият сигурен участник на осминафиналите в тазгодишното издание на шампионата Лига Европа, откакто италианският отбор се обезпечи първото място в група " D " кръг преди края.

Това стана факт след равенството 1:1, което момчетата на Джан Пиеро Гасперини направиха вкъщи против Спортинг Лисабон в един от най-интересните дуели за вечерта във втория по мощ европейски клубен шампионат.

В Бергамо Джанлука Скамака даде задатък на домакините в средата на първото полувреме, само че в 56-ата минута Маркъс Едуардс беше прецизен за лисабонските " лъвове ", носейки и равенството в срещата.

Хиксът значи, че кръг преди края на груповата фаза Аталанта е водач в подреждането с 11 точки, следван от Спортинг Лисабон с 8, само че поради по-добрите индикатори в директните дуели сред двата отбора " бергамаските " не могат да бъдат изместени от върха в оставащия мач.

Това подсигурява на " Богинята " място в осминафиналите в Лига Европа, до момента в който Спортинг Лисабон ще би трябвало да играе в плейофите.

По същото време в другия мач от тази група полския Ракув Честохова надделя Щурм Грац като посетител с минималното 1:0 и по този начин в последния кръг на груповата фаза и двата отбора ще влязат с актив от по 4 точки в борбата за 3-ото място, което дава право на присъединяване в плейофите на Лигата на конференциите на пролет.



Своето място във етапа на елиминациите на Лига Европа си осигуриха още отборите на Уест Хям и Фрайбург, които довечера надиграха надлежно Бачка Топола с 1:0 и Олимпиакос с 5:0. Така, " чуковете " и техните сътрудници от Германия си подсигуряваха първите две места в тази група " А ", а в последния кръг само би трябвало да бъде позволен разногласието за първото място в крайното нареждане, което дава пряк билет за осминафиналите, до момента в който вторият ще би трябвало да премине през ситото на плейофите.

Минимум присъединяване в плейофите си обезпечи и състава на Брайтън, който победи с 1:0 при визитата си на гръцкия АЕК Атина с гол на Жоао Педро от дузпа. Успехът бе изцяло задоволителен на " чайките ", с цел да са сигурни те, че ще бъдат на една от първите две позиции в крайното класиране на група " В " и ще вземат участие в Лига Европа и напролет.

Френският Рен също ще бъде част от конкуренцията и след Нова година, откакто надигра с 3:0 като посетител израелския Макаби Хайфа и с актив от 12 точки към този момент не може да бъде преместен от някоя от първите две места в група " F ".

EARLY RESULTS

Who impressed you?
— UEFA Europa League (@EuropaLeague)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР