Отборът на Аталанта направи сериозна заявка за класиране в Топ

...
Отборът на Аталанта направи сериозна заявка за класиране в Топ
Коментари Харесай

Аталанта мечтае за Шампионска лига след обрат на Сан Паоло

Отборът на Аталанта направи сериозна поръчка за класиране в Топ 4 през този сезон. Футболистите на Джан Пиеро Гасперини си потеглиха с трите точки от " Сан Паоло ", побеждавайки Наполи с 2:1.

Така Аталанта се изравни с Милан по точки и към този момент може да мечтае за присъединяване в Шампионска лига следващата година.  Наполи поведе в резултата с гол на Дрис Метенс в 28-ата минута. Кевин Малкюи мина зад тила на бранител в " бяло " и пусна центриране по земя в наказателното поле. Там Мертенс нападна топката, която се удари с огромна доза шанс в гърба му и влезе във вратата на Аталанта. През второто полувреме възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини погледнаха по-смело в офанзива и стигнаха до впечатляващ поврат на негостоприемния " Сан Паоло ".  В 69-ата минута Ханс Хатебур проби отдясно, слезе до аутлинията и центрира паралелно на голлинията, където Дуван Сапата подложи крайник и изравни резултата. В 80-ата минута колумбийският нападател се трансформира в помощник за попадението на Марио Пашалич.  Сапата получи подаване зад тила на отбраната от Йосип Иличич, след което залъга, че ще стреля, само че върна обратно към Пашалич, който вкара за 2:1.
#NapoliAtalanta 1-2#FullTime#GoAtalantaGo pic.twitter.com/wJPMSeCkTD
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) 22 април 2019 година Серия А 33 кръг, понеделник 22 април  Наполи 1:2краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР