Отборът на Аталанта излезе втори в Серия А, след като

...
Отборът на Аталанта излезе втори в Серия А, след като
Коментари Харесай

Аталанта излезе втори в Серия А

Отборът на Аталанта излезе втори в Серия А, откакто разгроми Бреша вкъщи с 6:2 в дуел от 33-ия кръг. " Бергамаските ", които не престават присъединяване си и в Шампионската лига, събраха 70 точки и водят с 2 пред Интер и Лацио, които са с мач по-малко.

В воин за Аталанта се трансформира Марио Пашалич, който означи хеттрик за триумфа.Двубоят започва чудесно за Аталанта. Още във втоата минута Руслан Малиновски изведе Марио Пашалич на добра позиция и в наказателното поле и хърватинът откри. Резултатът се запаи до 8-ата минута, когато Бреша изравни. Груба неточност в отбраната на Аталанта бе осъдена от Ернесто Торегроса. Домакините потеглиха напред и в последна сметка още веднъж поведоха в 25-ата минута, когато Робин Госенс подаде към Мартен де Роон и той не сбърка.

Три минути по-късно Аталанта означи трето попадение. Този път създател на гола стана Руслан Малиновски. До края на първото полувреме и Дуван Сапата се записа измежду голмайсторите с гол с глава в 30-ата минута. В 55-ата минута Аталанта осъществя и пети гол в мрежата на гостите. Руслан Малиновски центрира към Марио Пашалич, който овладя в наказателното поле и с удар в левия ъгъл направи резултата 5:1.

В 58-ата Пашалич оформи своя хеттрик след асистенция на Ебрима Коли. Последният гол в мача беше за Бреша, като негов създател стана Николас Спалек в 83-ата.

До края на сезона на Аталанта предстоят гостувания на Верона, Милан и Парма и семейства на Болоня и Интер.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Серия А 33 кръг, вторник 14 юли  Аталанта 6:2краен резулат  Бреша
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР