Отборът на Аталанта бе безпощаден и размаза Удинезе със 7:1

...
Отборът на Аталанта бе безпощаден и размаза Удинезе със 7:1
Коментари Харесай

Аталанта се позабавлява и отбеляза седем на Удинезе

Отборът на Аталанта бе безмилостен и размаза Удинезе със 7:1 в дуел от 9-ия кръг на Серия А. Стефано Осака откри за Удинезе, само че по-късно стартира голеадата на Аталанта. С хеттрик се регистрира нападателят на домакините Луис Муриел, две попадения означи Йосип Иличич, а по един гол вкараха Марио Пашалич и Амад Траоре. В 32-ата минута “фриуланите” останаха с 10 индивида след втори жълт, респективно - червен картон на Никълъс Опоку.

Още в 7-ата минута Луис Муриел бе покрай откриването на резултата, откакто насочи удар от вътрешността на наказателното поле, само че топката мина настрана от десния дирек.

Само пет минути по-късно Удинезе поведе в резултата посредством Стефано Окака, който се възползва от голяма неточност на Симон Кяер и изпрати топката в мрежата на Хуан Мусо.

Няколо минути по-късно Алехандро Гомес стреля от ръба на наказателното поле, само че Мусо се намеси и избави.

В 21-ата минута Йосип Иличич откри сметката на Аталанта и изравни резултата в дуела.

В 32-ата минута на дуела Никълъс Опоку извърши жестоко нарушаване против Йосип Иличич, за което получи втория си жълт картон в срещата и бе заставен да напусне терена прибързано, а тимът на Аталанта бе заплатен с дузпа. Това бе повратната точка в дуела, след която стартира голеадата на Аталанта.

Луис Муриел стреля от бялата точка и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл, извеждайки Аталанта напред в резултата.

Малко по-късно Родриго Бекао игра непозволено с ръка и съдията Хабио Мареска още веднъж сподели точката за дузпата. В 39-ата минута обаче реферът реши, че би трябвало да прегледа обстановката благодарение на ВАР. След инспекцията Мареска промени решението си и анулира дузпата.

Това нямаше никакво значение, тъй като в самия завършек на първата част Йосип Иличич откри точно отбита топка и изведе Аталанта напред в резултата.

Три минути след подновяването на играта Луис Муриел си освободи пространство в наказателното поле, с цел да получи съвършен пас от Алехандро Гомес, след което прати топката във вратата на Мусо.

Само няколко минути по-късно резултатът към този момент беше 4:1 за Аталанта, откакто Марио Пашалич получи топката от Алехандро Гомес и с акуратен удар я изпрати в мрежата на Мусо.

Последваха няколко опита на Йосип Иличич да оформи своя хеттрик, само че всички бяха несполучливи.

В 73-а минута Аталанта получи втора дузпа в срещата, откакто Луис Муриел бе фаулиран в офанзива и това не остана неусетно за рефера.

Самият Муриел стреля от бялата точка и отхвърли вратаря, правейки резултата 6:1.

В 83-а минута Амад Траоре оформи крайното 7:1 след прецизен изстрел от границата на наказателното поле.

След тази победа Аталанта е на трето място в класирането с 20 точки, а Удинезе е на съдбовната 13-а позиция с 10 точки в своя актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР