Отборът на Астън Мартин потвърди, че ще разчита единствено на

...
Отборът на Астън Мартин потвърди, че ще разчита единствено на
Коментари Харесай

Алонсо ще кара сам във втория ден на теста в Бахрейн

Отборът на Астън Мартин удостовери, че ще разчита само на Фернандо Алонсо в границите на утрешния втори ден на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година.

Двукратният международен първенец кара единствено в следобедната сесия на днешния първи ден на тестванията в Бахрейн, записвайки второ време в границите на деня, на единствено 0.029 секунди от Макс Верстапен, който оглави класирането. Испанецът завъртя общо 60 тура на пистата „ Сахир “, което е с три повече от спортна отдалеченост на трасето, на което другата седмица ще започва сезон 2023.

В утринната сесия зад кормилото на AMR23 бе тестовият водач на Астън Мартин Фелипе Другович. Бразилецът се включи в теста в Бахрейн на мястото на титулярния водач на отбора от Силвърстоун Ланс Строл, който е контузен. Канадецът получи контузия в региона на китката при рухване с колело в Испания в края на предходната седмица и нямаше по какъв начин да кара на теста.
 Кои водачи ще карат във втория ден на тестa в Бахрейн Кои водачи ще карат във втория ден на тестa в Бахрейн
Все още не е ясно дали той ще се възвърне в точния момент, с цел да взе участие в Гран При на Бахрейн идната седмица. Именно това може да докара до повторна поява на Другович на пистата в събота, с цел да може бразилецът да натрупа още километри с AMR23 преди вероятно свое присъединяване и в конкуренцията на „ Сахир “ другата неделя. Планът на Астън Мартин за последния тестови ден преди старта на сезона във Формула 1 ще бъде разгласен в допълнение.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР