Отборът на Астън Мартин направи едни отличен старт на сезон

...
Отборът на Астън Мартин направи едни отличен старт на сезон
Коментари Харесай

За Строл-старши качванията на подиума вече не са достатъчни

Отборът на Астън Мартин направи едни отличен старт на сезон 2023 във Формула 1, откакто Фернандо Алонсо се качи на почетната стълбичка във всяко едно от първите три надпревари за годината. Испанецът, който мина в отбора от Силвърстоун на мястото на отдръпналия се от спорта Себастиан Фетел в края на 2022, финишира трети и в Бахрейн, и в Саудитска Арабия, и в Австралия.

Според ръководителят на тима Майк Крак обаче тези призови класирания към този момент не са задоволителни за притежателя на отбора Лорънс Строл. По думите на люксембуреца канадският милиардер желае тимът му да стартира и да печели, а освен да се класира на почетната стълбичка.
 В Астън Мартин се целят в успеха в Монако В Астън Мартин се целят в успеха в Монако
„ Мисията е ясна. Лорънс Строл не се бави в това да ни пита по кое време ще спечелим. Разбира се той е благополучен от крачката, която направихме, само че тя не е задоволителна за неговата упоритост. Хубавото на Лорънс е, че желанията му са ясно – той желае повече и ние ще би трябвало да покажем повече. Сезонът стартира на три разнообразни писти и ние бяхме мощни и на трите. Това ни дава убеденост, че ще сме мощни на доста други трасета “, разяснява Крак.

Последната победа на тима от Силвърстоун, който е благосъстоятелност на Лорънс Строл от средата на 2018 година, бе в края на сезон 2020 когато Серхио Перес победи в Гран При на Сахир. Тогава обаче отборът към момента бе прочут като Рейсинг Пойнт, а той бе ребрандиран в Астън Мартин при започване на 2021 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР