Отборът на Арсенал записа трета победа от началото на сезона

...
Отборът на Арсенал записа трета победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Арсенал почерни рекорда на Гарет Бари

Отборът на Арсенал записа трета победа от началото на сезона във Висшата лига. Тимът на Арсен Венгер не срещна особени компликации при семейството си на Уест Бромич Албиън в финален дуел от 6-ия кръг на Премиършип. „ Артилеристите “ се постановиха с 2:0, а и двата гола за спечелилите бяха дело на Александър Лаказет.

Французинът се трансформира в първият футболист на лондончани, който съумява да се разпише в първите си три домашен дуела за Арсенал.

Големият връх в този мач обаче бе за капитана на гостите Гарет Бари. 35-годишният англичанин записа името си в историята на Висшата лига, като изигра рекордния си 633-ти мач в Премиършип, подобрявайки с един дуел досегашното достижение на легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

През първото полувреме Арсенал бе тимът, който владееше топката, само че гостите от Бирмингам създаваха по-големите рискове пред една от двете порти. Домакините въпреки всичко съумяха да се възползват от териториалното си преимущество посредством Александър Лаказет, който откри в 20-ата минута.

Първата заплаха обаче бе на сметката на Уест Бромич Албиън. Джей Родригес получи топката отляво в наказателното поле, финтира отлично Шкодран Мустафи, който обаче съумя да го препъне. Въпреки това обаче, Родригес се изправи и стреля мощно по диагонала, а гредата срещна левия непряк дирек на вратата зад Петър Чех. При добавката Джейк Ливърмор не съумя да улучи рамката на вратата.

В 20-ата минута футболистите на Арсен Венгер получиха правото да изпълнят директен свободен удар, а зад топката застана Алексис Санчес. Чилиецът стреля мощно, вратарят на гостите Бен Фостър направи чудесно избавяне, успявайки да отклони топката в гредата. За негов неприятен шанс по-късно тя попадна в притичалия Александър Лаказет, който с глава откри за „ артилеристите “.

Така Лаказет се трансформира в първия футболист на Арсенал, който съумява да се разпише в първите си три домашен мача за клуба.

Арсенал продължи да нападна масирано към вратата на УБА, като най-активни в предни позиции бяха Алексис Санчес и Александър Лаказет. В 33-ата минута чилиецът имаше искания за дузпа, откакто бе пернат за фланелката от Криховяк. Претенциите на Санчес обаче бяха подминати от основния рефер.

Седем минути преди почивката защитата на Арсенал бе сложена пред същинско тестване. След неуверена игра на Аарън Рамзи, топката попадна в Криховяк, който откри на далечната греда Джей Родригес. Нападателят на УБА преодоля Петър Чех, само че ударът му бе избит от голлинията от Начо Монреал.

В заключителните секунди на първата част още веднъж Родригес имаше опция да се разпише след меле пред Петър Чех, само че и този път шансът не бе на негова страна.

През второто полувреме нещата на „ Емиратс “ не се трансформираха изключително. Домакините продължиха да диктуват темпото на терена, а Лаказет и Санчес да тормозят защитата на „ дроздовете “.

В 65-ата минута пристигна и преломният миг в срещата, когато „ артилеристите “ вкараха втория си гол в срещата. Той пристигна от дузпа и още веднъж бе на сметката на Александър Лаказет. Аарън Рамзи проби отляво в наказателното поле, само че бе изблъскан от Алан Ниом. Реферът Роб Мадли реши, че футболистът на УБА е работил непозволено и уточни бялата точка.

Играчите на гостите стачкуваха, само че без необикновен триумф. Зад топката застана Лаказет, който стреля извънредно технично и прати топката на милиметри от левия непряк дирек на вратата, оставяйки беззащитен Бен Фостър.

Вторият гол в мача дефинитивно пречупи мераците на гостите за каквото и да е било в мача. Футболистите на Арсенал напълно поеха контрола върху срещата, а наставникът на домакините разумно смени най-хубавите за своя отбор в дуела Александър Лаказет и Алексис Санчес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР