Отборът на Арсенал разкри, че Хенрик Мхитарян ще пропусне финала

...
Отборът на Арсенал разкри, че Хенрик Мхитарян ще пропусне финала
Коментари Харесай

Мхитарян пропуска финала в Лига Европа по политически причини

Отборът на Арсенал разкри, че Хенрик Мхитарян ще пропусне финала в Лига Европа против Челси идната сряда.
„ Топчиите “ разгласиха публично изказване, в което споделиха своето отчаяние от това, че не са могли да подсигуряват сигурността на играча при пътуването му в Баку.
Капитанът на Армения в никакъв случай не е играл преди в Азербайджан поради разногласието за района Нагорно-Карабах.
„ Прегледахме в детайли всички благоприятни условия Мики да бъде част от състава, само че откакто диалози с него и фамилията му стигнахме до решение той да не пътува с нас до Баку.
Изпратихме писмо до УЕФА, в което изразихме своите опасения по отношение на зародилата обстановка. Той бе с основна роля по пътя ни до финала и неналичието му е огромна загуба от отборна позиция.
„ Съжаляваме и, че той ще пропусне толкоз огромен европейски край поради сходни условия – нещо, което се случва доста рядко в професионалната кариера на футболист. Той ще продължи да бъде част от нашата подготовка за огромния край преди да заминем за Баку през уикенда “, се оповестява в публично изказване на клуба.
Арсенал разговоря с УЕФА по отношение на възможни ограничения за обезпечаване на сигурност, само че 30-годишният полузащитник по този начин и не получи нужните гаранции за това .
Припомняме, че Мхитарян пропусна и гостуването на „ артилеристите “ против Карабах в груповата фаза на Лига Европа предишния октомври заради същата причина.
Бившият халф на Манчестър Юнайтед се снабди със особено позволение да получи виза за финала на „ Олимпийския стадион “ в Баку на 29 май, само че няма да пътува с тима за огромния край в Лига Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР