Отборът на Арсенал привлече германския нападател на Челси Кай Хаверц

...
Отборът на Арсенал привлече германския нападател на Челси Кай Хаверц
Коментари Харесай

Арсенал привлече нападателя Кай Хаверц от градския си съперник Челси

Отборът на Арсенал притегли немския нападател на Челси Кай Хаверц с дълготраен контракт, оповестиха съвсем по едно и също време и двата клуба от Лондон.

24-годишният нападател на немския народен тим дойде при " сините " от Челси преди три години, като за този интервал изигра 139 мача и вкара 32 попадения. Въпреки моментните проблясъци, той по този начин и не съумя да се наложи като неоспорим лидер на офанзивата на Челси и продажбата му наподобява оправдана.

Детайли по договорката не се оповестиха от нито една от страните, само че съгласно медиите Арсенал ще заплати за футболиста 65 милиона паунда и спомагателни 5 милиона бонуси, които ще се преведат при избрани достижения на новия тим и на самия състезател.

" За мен е супер вълнуващо да се причисля към този необикновен клуб и да бъда част от фамилията на Арсенал. Този клуб има толкоз огромна история и се надявам, че можем да реализираме доста триумфи дружно, сподели 24-годишният Хаверц пред уеб страницата на " артилеристите ", който в Германия носеше екипа на Байер Леверкузен.

" Кай е състезател с доста съществени качества. Той е доста мобилен, раздвижен на терена и също по този начин доста образован. Вярваме, че ще донесе доста спомагателна мощ в нашата халфова линия и многообразие в играта ни ", съобщи Микаел Артета – управител на отбора пред клубния уебсайт.

Досегашният му клуб Челси е платил 71 милиона паунда – включително и спомагателни
бонуси досега на Леверкузен, което пък го прави вторият най-скъп състезател за лондончани след вратаря Кепа Арисабалага.

" Нашият към този момент някогашен немски футболист продължава напред развиването си, отива в различен тим. Но името му остава гравирано вечно във фолклора на почитателите и в историята ни. Ние сме признателни на Кай за напъните му на Стамфорд Бридж и му желаем триумф ", се споделя в изказване на Челси и се напомня приноса му за извоюваната Шампионската лига през 2020-21 година, както и Суперкупата на УЕФА и Cветовната клубна купа, също през 2021 година

Също по този начин той има 40 мача за Германия от дебюта си през 2018 година в контролната среща с Перу, само че е взел участие на Световното състезание в Катар, както и на европейското през 2021 година




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР