Отборът на Арсенал прибави ценни три точки в борбата си

...
Отборът на Арсенал прибави ценни три точки в борбата си
Коментари Харесай

Арсенал потрепери срещу десет от Лийдс, но взе своето

Отборът на Арсенал прибави скъпи три точки в битката си за място в Шампионската лига, откакто надигра с 2:1 вкъщи борещия се за оцеляване Лийдс.

На своя " Емиратс " " артилеристите " стартираха стремително и поведоха с два гола още до 10-та минута, като създател и на двете попадения стана младият Еди Нкетия.

Ситуацията за гостите пък стана кошмарна в 27-та минута, когато Люк Ейлинг беше изпъден с пряк червен картон за рисково влизане в краката на Габриел Мартинели.

Макар и с човек по-малко, футболистите на Джеси Марш се пробваха да измъкнат нещо от този дуел след почивката и в 66-та минута Диего Йоренте понижи резултата след центриране от ъглов удар, при което Жуниор Фирпо отклони топката към испанския си съотборник.

В оставащото време " белите " сложиха напрегнат отбора на Арсенал, само че в последна сметка не съумяха да стигнат до втори гол и трябваше да преглътнат загубата.

Успехът още веднъж възвърне задатъка на Арсенал от четири точки пред градския противник Тотнъм в борбата за четвъртото място преди дербито сред двата отбора идния четвъртък.

Поражението пък, наред с триумфа на Евертън с 2:1 като посетител на Лестър, изпрати Лийдс в зоната на изпадащите, като " белите " са 18-ти с 34 точки, колкото има и 17-ят Бърнли при три оставащи мач до края на акцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР