Отборът на Арсенал постигна ценна победа с 3:2 при гостуването

...
Отборът на Арсенал постигна ценна победа с 3:2 при гостуването
Коментари Харесай

Арсенал пребори Кристъл Палас като гост, Венгер изравни рекорд на Фъргюсън


Отборът на Арсенал реализира скъпа победа с 3:2 при гостуването си на Кристъл Палас в лондонското дерби от 20-ия кръг в Премиършип. Двубоят на „ Селхърст Парк “ бе по-специален за мениджъра на „ топчиите “ Арсен Венгер, който записа своя 810-и мач отпред на отбора във Висшата лига. По този метод той изравни върха на именития управител на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

Иначе срещата стартира чудесно за гостите, които откриха резултата още в 25-ата минута посредством Шкодран Мустафи. Германският бранител бе оставен изцяло непокрит в наказателното поле на противника и от дребен ъгъл вкара за 1:0. Домакините възвърнаха тъждество в 49-ата минута с гол на Андрос Таунзънд, който засече чудесно подаване на Уилфрид Заха.

В 62-ата минута „ топчиите “ още веднъж излязоха напред в резултата, а прецизен бе Алексис Санчес, който с мощен шут изпрати топката в долния десен ъгъл на Сперони. Само четири минути по-късно чилийският национал още веднъж попадна в прегръдките на своите съотборници, откакто се разписа за повторно в мача. Нападателят получи дълго извеждащо подаване от Джак Уилшър, майсторски овладя топката и с грациозен удар преодоля стража на домакините за 3:1.

Минута преди края Палас върна едно попадение посредством Джеймс Томкинс, само че за повече нямаше време и Арсенал удържа задатъка си, с цел да се поздрави с 11-ия си триумф от началото на сезона.

След успеха отборът от Северен Лондон остава на шестата позиция в класирането с актив от 37 точки, колкото има и петият Тотнъм. Кристъл Палас е на 16-а позиция с 18 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР