Отборът на Арсенал победи с 3:1 като домакин състава на

...
Отборът на Арсенал победи с 3:1 като домакин състава на
Коментари Харесай

Арсенал надви Челси за едно полувреме и се върна на върха във Висшата лига

Отборът на Арсенал победи с 3:1 като хазаин състава на Челси в лондонско дерби от 34-ия кръг на Висшата лига и по този метод прекъсна серията си от четири следващи дуела без победа в шампионата.

На своя " Емиратс " футболистите на Микел Артета свършиха огромна част от своята задача още през първото полувреме, когато Мартин Йодегор им даде задатък в 18-а минута, а още веднъж той беше прецизен за 2:0 малко след приключването на първия половин час от срещата.

В 34-а минута пък Габриел Жезус направи задатъка на своя отбор типичен, разписвайки се при едно безредие в наказателното поле на гостите.

Арсенал можеше даже да усили още преднината си при започване на втората част, само че " топчиите " се регистрираха с няколко пропуща от преференциални позиции, след което малко понамалиха темпото си на игра.

Това на собствен ред пък отвор някои шансове пред отбора на Челси и при един от тях Нони Мадуеке осъществя почетното попадения за " сините ", само че все пак те позволиха шестото си следващо проваляне във всички шампионати под управлението на Франк Лампард.

В класирането този триумф върна Арсенал краткотрайно на върха със 78 точки, което е с две повече от състава на Манчестър Сити, който обаче има и два мача по-малко по отношение на своя противник. В същото време тимът на Челси заема 12-а позиция с актив от едвам 39 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР