Отборът на Арсенал победи с 1:0 при домакинството на Борнемут

...
Отборът на Арсенал победи с 1:0 при домакинството на Борнемут
Коментари Харесай

Арсенал прониза черешките и подгони Сити

Отборът на Арсенал победи с 1:0 при семейството на Борнемут в дуел от 8-мия кръг на Висшата лига. Единсвеният гол за минималната победа беше маркиран от Давид Луис в 9-та минута на срещата след осъществяване на корнер.

Лондонският клуб стартира доминантно срещата. Още в 6-та минута Обамеянг си настройки топката на по-силния десен крайник и се опита да откри левия ъгъл на вратата на "черешките ", само че изстрелът мина напълно малко в страни.

Само 3 минути по-късно резултатът въпреки всичко беше открит. След осъществяване на корнер Никола Пепе пласира отлично центриране на първа греда, където Давид Луис заби топката в далечния ъгъл на Аарън Рамсдейл, с цел да направи резултата 1:1.

Борнемут последователно стартира да излиза по-смело напред. В 17-та минута, след центриране на Калъм Уилсън, Доминик Соланке засече топката, само че пропусна очертанията на вратата на Бернд Лено.

До края на полувремето двата отбора изпуснаха по още едно няколко положения. Първо удар на Обамеянг беше блокиран от гол линията в 23-та минута. Към края на първата част Джеферсон Лерма от състава на гостите се оказа на стрелкова позиция от към 25 метра, само че ударът му мина надалеч над вратата.

В началото на втората част пристигна и най-сериозното състояние на сметката на гостите. В 53-та минута Калъм Уилсън навлезе в наказателното поле, преодоля двама играчи на Арсенал, след което мина и около Лено, преди обаче да не успее да вкара на опразнената врата.

С напредването на минутите темпото в мача изцяло се изгуби, като ситуациите пред двете порти на процедура отсъстваха. Едва в 4-та минута на добавеното време Калъм Чеймбърс имаше късмет да вкара и съдбоносен втори гол, само че ударът му уцели страничната греда.

Така Арсенал излезе на 1 точка зад втория в класирането Манчестър Сити, с актив от 15 точки. Борнемут пък остана на 10-то място с 11 пункта от 8 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР