Отборът на Аржентина започна Мондиал 2022 с изненадваща загуба от

...
Отборът на Аржентина започна Мондиал 2022 с изненадваща загуба от
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Хулиан Алварес

Отборът на Аржентина стартира Мондиал 2022 с изненадваща загуба от Саудитска Арабия с 1:2. Днес " гаучосите " се изправят против Мексико, а ние сме решили да сложим под лупа нападателя на „ абиселесте “ - Хулиан Алварес. Футболистът на Манчестър Сити записа едвам 30 минути в първия дуел на отбора в Катар. Аржентина ще поправя грешките си против Мексико, а дали Алварес може да е решението на проблемите?

22-годишният нападател има 20 мача за „ жителите “, като постоянно се появява от пейката. общо 890 минути за британския гранд той има 7 гола и 2 асистенции. Три от попаденията са във Висшата лига, два гола е отбелязал в Шампионска лига. Аржентинецът има по едно попадение в „ Комюнити Шийлд “ против тима на Ливърпул при започване на сезона, среща, която мърсисайдци въпреки всичко завоюваха и едно попадение в „ Карабао Къп “.

Хулиан Алварес стартира кариерата си в родината си и по-точно тима на Ривър Плейт. Той има 122 мача, 54 гола и 31 асистенции за клуба, преди да премине в Манчестър Сити.

Силата на младежа е в изстрелите от отдалеченост, задържането на топката и дриблирането. Хулиан Алаварес е един характерен централен нападател и несъмнено може да помогне доста на отбора си. Скромният му растеж от 1.70 см демонстрира и най-голямата му уязвимост, а точно въздушните дуели. Той обаче има скорост и техника, както и завършващ удар, който да навакса за проблемите му в други сфери. Хулиан Алварес получи късмет да играе и титуляр в мач от Висшата лига против Нотингам Форест, а „ жителите “ прегазиха съперника си с 6:0. Интересното е, че аржентинецът игра като атакуващ полузащитник, зад тила на нападателя – Ерлинг Халанд, който вкара хеттрик в този дуел. Алварес обаче не отстъпи и осъществя два гола.

Дебют за националния тим на Аржентина, той прави през 2021-а година и има присъединяване в 13 мача, както и 3 гола. Той осъществя първия гол и в контролата против ОАЕ, дни преди старта на Мондиал 2022. Все отново, Скалони – националният селекционер, разчита на Лаутаро Мартинес за централен нападател. Може ли Хулиан Алварес да получи повече шансове и да се трансформира в огромната звезда на „ гаучосите “? Тепърва ще разберем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР