Отборът на Аржентина надви Венецуела с 2:0, за да си

...
Отборът на Аржентина надви Венецуела с 2:0, за да си
Коментари Харесай

Меси и компания насрочиха класиката срещу Бразилия

Отборът на Аржентина надделя Венецуела с 2:0, с цел да си подпечата мястото в полуфиналите на Копа Америка. Там ги чака среща с отколешния зложелател Бразилия. Головете за “гаучосите “ означиха Лаутаро Мартинес в 10-ата и Джовани Ло Селсо в 74-ата минута.

Двубоят стартира със съществено превъзходство за Аржентина. Още във 2-ата минута Серхио Агуеро получи първия отличен късмет в мача. Той беше открит към точката за дузпата, след което нанесе мощен шут, който беше избавен от вратаря на Венцуела Уилкер Фаринес.

Голът за Меси и компания обаче не закъсня. След осъществяване на корнер Агуеро отпрви неакуратен изстрел, който обаче беше засечен с пета във вратата на венецуелците от младия нападател Лаутаро Мартинес.

До края на полувремето темпото на дуела внезапно спадна. И двата тима имаха своите моменти, в които смятаха, че би трябвало да получат дузпа, само че съдията, благодарение на своите видео асистенти, не счете тези искания за основателни.

Второто полувреме беше белязано от повече надзор върху дуела от страна на Аржентина. Търпението на “гаучосите “ се отплати. В 74-ата минута Агуеро още веднъж беше открит на добра стрелкова позиция при границата на наказателното поле. Изстрелът му беше слаб, само че все пак вратарят на Венецуела направи комична неточност, след която Джовани Ло Селсо прати кълбото във вратата от няколко метра, с цел да оформи крайния резултат в срещата – 2:0.

По този метод на етапа на полуфиналните на тазгодишното издание на Копа Америка ще бъде белязана от суперсблъсъка на южноамерикания футбол сред домакините на шампионата Бразилия и Аржентина. Двубоят ще се играе на 2 юли на стадиона в Бело Оризонте.

Автор: Емануил Тодоров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР