Oтборът на Арда се наложи с 2:1 над Славия в

...
Oтборът на Арда се наложи с 2:1 над Славия в
Коментари Харесай

Арда обърна Славия у дома

Oтборът на Арда се наложи с 2:1 над Славия в затварящия дуел от 6-ия кръг на efbet Лига. В 39-ата минута, като че ли от нищото, Славия излезе напред в резултата с гол на Ради Кирилов, а в 73-ата минута Иван Коконов възвърне равенството, а 10 минути по-късно Радослав Василев оформи обрата в Кърджали.

Първите минути на срещата бяха белязани от сериозен домашен напън. В рамките на единствено 2 минути кърджалийци имаха три благоприятни условия да открият резултата. Два поредни удара на Спас Делев затрудниха Георги Петков, само че въпреки всичко вратата му остана запечатана. Последва удар с глава на Петко Ганев, който бе неакуратен.

В 10-ата минута след светкавична контраофанзива останалият непокрит Делев опита нов удар, само че и този път не съумя да преодолее опитния пазач.

Гостите като че ли се окопитиха и 19 минути след първия съдийски сигнал пристигна и първият удар за тях. Милен Гамаков засече центриране на Калоян Кръстев от корнер, само че Васил Симеонов скочи и улови кълбото.

Последваха равностойни минути, в които темпото на игра спадна. Устремът на Арда въпреки всичко продължи на по-бавни обороти и кърджалийци профукаха още няколко положителни благоприятни условия за гол.

Противно на логиката, " белите " откриха резултата в срещата. Ертан Томбак центрира в наказателното поле, където Радослав Кирилов надскочи Деян Лозев и с удар с глава прати топката във вратата на Арда, поставяйки завършек на 482-минутната голова суша на Славия.

Началото на втората част бе идентично - напън на Арда. Кърджалийци пробваха нещо заучено от свободен удар, само че Янис Карабельов се оправи с лекост.

Страстите на " Арена Арда " се разпалиха откакто Емил Стоев избута Матеус Леони, а той се строполи на земята. Съдията обаче реши, че това не е задоволително за углавен удар и играта продължи. Публиката в Кърджали остана извънредно недоволна от решението на рефера.

След 56 минути игра топката още веднъж бе в мрежата на домакините. Калоян Кръстев изненада Симеонов, само че попадението бе анулирано, защото младежкият национал употребява ръцете си, с цел да надскочи Петко Ганев.

В 73-ата минута отбраната в " бяло " се пропука и позволи равнене на резултата. Емил Мартинов центрира в наказателното поле, където Василев смъкна топката за Коконов, който от няколко метра се разписа за 1:1.

Десет минути по-късно, след страховит независим пробив, Матеус Леони откри Василев в наказателното поле. Нападателят се оправи със бранител и с удар от няколко метра вкара, с цел да оформи обрата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР