Отборът на Арда (Кърджали) спечели трудно с 2:1 гостуването си

...
Отборът на Арда (Кърджали) спечели трудно с 2:1 гостуването си
Коментари Харесай

Гледахте на живо: Арда взе трудно дербито на Югоизтока

Отборът на Арда (Кърджали) завоюва мъчно с 2:1 гостуването си на Борислав (Първомай) в дербито на XVI кръг в Югоизточната Трета лига. В воин за отбора на Елин Топузаков се трансформира Ахмет Осман, който асистира за първия гол, дело на Владислав Мисяк (32’), и самичък осъществя втория (58’). Между двете попадения на гостите от стадион “Дружба” един гол за домакините от Първомай осъществя голмайсторът Андрей Атанасов (42’).

С следващите три точки Арда събра 44 точки в актива си и резервира както първото място в групата, по този начин и преднината от 3 пред втория Загорец, който по-рано през днешния ден разгроми с 5:1 Сокол Марково. И двете срещи имахте опция да наблюдавате онлайн в ефира на Sportal TV.

Гостите от Кърджали получиха чудесна опция да открият резултата още в 9-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в тяхна изгода. За благополучие на първомайци обаче, голмайсторът Димитър Алексиев стреля право в десния непряк дирек. Десетина минути по-късно някогашният нападател на Хасково и Ботев (Пловдив) направи очевиден пропуск, откакто от точката за осъществяване на дузпа още веднъж не откри очертанията на вратата.

Тези пропуски пред вратата на Кадиев вдъхнаха кураж на футболистите на Борислав, които погледнаха по-сериозно към вратата на Ганев. В 32-ата минута обаче, след центриране на капитана Георги Какалов отляво, отбраната в синьо почисти топката в предни позиции, тя стигна до Ахмет Осман, който напредна, пусна вляво към непокрития Владислав Мисяк, който навлезе в наказателното поле и с безмилостен удар с левия крайник в близкия ъгъл откри резултата.

Малко преди края на първата част обаче - в 42-ата минута, голмайсторът на Югоизток Андрей Атанасов сподели за какво е най-хубавият измежду стрелците. Нападателят получи топката отляво, “литна” двама бранители в синьо, след което със страховит удар в далечния ъгъл опъна по изключително хубав метод мрежата зад Ганев.

След почивката първата по-сериозна заплаха се откри точно пред звездата на Борислав (Първомай). Атанасов обаче се засуети в наказателното поле, бе притиснат от опитния Илиян Гаров и в последна сметка не съумя да нанесе голов удар. Три по-късно обаче асистиралият за гола на Мисяк Ахмет Осман бе безмилостен. Футболистът на Арда проби през центъра на отбраната, добре финтира неприятелски бранител, след което от точката за осъществяване на дузпа с десния крайник по земя прати топката в противоположния ъгъл на Кадиев.

В 83-ата минута мачът можеше да завърши, откакто Вълчан Чанев засече доста добре с десния крайник прострелно центриране отдясно, само че Кадиев реагира ослепително и почисти в ъглов удар. В даденото от основния арбитър продължение домакините имаха искания за дузпа, откакто капитанът им Георги Какалов падна в наказателното поле след шпагат на бранител в синьо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР