Отборът на Англия спечели с 3:2 като гост срещу Испания

...
Отборът на Англия спечели с 3:2 като гост срещу Испания
Коментари Харесай

Англия победи Испания като гост след 31 години

Отборът на Англия завоюва с 3:2 като посетител против Испания в дуел от група А4 от шампионата Лигата на нациите. 

Рахим Стърлинг откри резултата в Севиля след 16 минути игра след центриране на Маркъс Рашфорд. 
В 30-ата минута Хари Кейн изведе Рашфорд и нападателят на " Манчестър Юнайтед " осъществя второ попадение във вратата на своя съотборник на клубно равнище Давид де Хеа. Капитанът Кейн асистира и за втория гол на Стърлинг в 38-ата минута.
 
Селекционерът на испанския тим Луис Енрике пусна в игра Пако Алкасер в 57-ата минута. Само 120 секунди по-късно нападателят на немския " Борусия " (Дортмунд) с глава върна един гол във вратата на островитяните след центриране от ъглов удар. 

Малко по-късно вратарят на гостите Джордън Пикфорд направи груба неточност, подарявайки топката на Родриго Морено в наказателното поле, по-късно завържа испанския национал, който изгуби надзор над кълбото, само че основният арбитър Шимон Мартиняк не почете претенциите за дузпа от страна на домакините.

Удар на Маркос Алонсо срещна гредата зад Пикфорд в самия завършек на дуела, а в седмата минута на добавеното време Серхио Рамос върна с глава още едно попадение във вратата на англичаните.

Англия завоюва за първи път в Испания след 1987 година. Тогава Гари Линекер отбелязва четири попадения за триумфа на островитяните с 4:2 в Мадрид.

" Ла хала " губи формален дуел пред лична аудитория за първи път от 15 години.

В класирането Англия има 4 точки на второ място, до момента в който испанците са първи с 2 точки повече. Трите е отборът на Хърватия с 1 точка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР