Отборът на Англия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство,

...
Отборът на Англия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство,
Коментари Харесай

Англия е последният четвъртфиналист на Световното първенство

Отборът на Англия се класира за четвъртфиналите на Световното състезание, откакто победи Колумбия с 5:4 след осъществяване на дузпи (1:1 след постоянното време и продълженията) в последния осминафинал от шампионата в Русия.

Двубоят на стадион „ Спартак “ в Москва бе извънредно нервозен и недодялан, като съвсем нямаше чисти голови положения за двата отбора, а в последна сметка разногласието бе решен след дузпи. От първата минута възпитаниците на Гарет Саутгейт направляваха играта и бяха по-активни, до момента в който колумбийците се защитаваха доста крепко и не позволяваха вратата на Давид Оспина да бъде застрашена. Най-добрият късмет за „ трите лъва “ през първата част пристигна в 42-та минута, когато положителният удар на Киъран Трипиър от свободен удар мина близо до вратата на противника.

След почивката картината на терена не се промени, като играчите на Англия бяха по-настоятелни и в 57-та минута получих право да изпълнят дузпа за нарушаване на Карлос Санчес против Хари Кейн. Футболистите на Колумбия оспорваха бурно решението на рефера Марк Гайгър и се стигна до жълти картони за Санчес и Джордан Хендерсън, а Кейн бе непогрешим от бялата точка и откри резултата. В идващите минути доминираха грубите нарушавания и разногласията със съдията, като бяха показани нови три жълти картона. В заключителните минути южноамериканците потърсиха изравнителния гол и насочиха два удара, които бяха отразени от Джордан Пикфорд, преда да пристигна 93-та минута, в която Джери Мина се разписа с глава след центриране от корнер. За централния бранител това бе трети гол от началото на Мондиал 2018, а попадението му означаваше, че мачът ще влезе в продължения.

В продълженията двата отбора бяха прекомерно изтощени, с цел да основат нещо свястно, като колумбийците бяха по-активни през първата част, а англичаните - през втората, само че по този начин и не се стигна до гол. При дузпите първите четири осъществявания бяха точни, преди Давид Оспина да избави удара на Джордан Хендерсън. Веднага по-късно Матеус Урибе уцели напречната греда, след което Трипиър изравни. При идващото осъществяване Джордан Пикфорд избави изстрела на Карлос Бака и разреши на Ерик Дайър да вкара победната дузпа и да изпрати Англия на четвъртфинал. По този метод Англия реализира първа победа след дузпи на Световно състезание в историята си и първа на огромен конгрес от Евро 96 насам.

С този триумф Англия се класира за четвъртфиналите на Мондиала за първи път от 2006-та година насам, а на 7 юли от 17:00 часа българско време в Самара ще се изправи против Швеция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР