Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 в Нижни Новгород

...
Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 в Нижни Новгород
Коментари Харесай

Англия вкара шест гола на Панама и е 1/8 финалист на Мондиала


Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 в Нижни Новгород и си обезпечи място в 1/8 финалите на Световното състезание. Голямата звезда на островитяните Хари Кейн осъществя хеттрик за спечелилите, два гола добави Джон Стоунс, един - Джеси Лингард.

Напред от група G не престават Англия и Белгия.

Двубоят стартира отлично за островитяните, които поведоха в 7-ата с гол на Джон Стоунс. 24-годишният защитник на Манчестър Сити се разписа с глава след ъглов удар.

В 20-ата минута съдията от Египет Геад Гриша отсъди дузпа за нарушаване против Джеси Лингард, а звездата на “трите лъва ” Хари Кейн бе безмилостен от бялата точка за 2:0.

Кейн влезе в историята като вторият състезател на Англия, вкарал в двата стартови мача на Световно състезание. Лингард направи резултата типичен след двойно подаване с Рахийм Стърлинг в 36-ата минута. Лингард приключи резултатно офанзивата с превъзходен изстрел от границата на наказателното поле. След още четири минути преднината на “трите лъва ” стана разгромна - Стърлинг направи пропуск, само че Стоунс още веднъж с глава при добавката бе прецизен за повторно в срещата. Вихрушката пред вратата на панамците не спря и до почивката англичаните вкараха още един гол - Кейн от дузпа повиши на 5:0.

Така отборът на Гарет Саутгейт за 45 минути извърши задачата си да запише две следващи победи, повтаряйки старта си от Мондиал 2006 в Германия.

След час игра Кейн оформи своя хеттрик и незабавно по-късно бе сменен от Джейми Варди.

В 78-ата минута Фелипе Балой бе на точното място след осъществяване на свободен удар и от труда позиция съумя да вкара топката във вратата на англичаните, отбелязвайки историческия първи гол за Панама на международни финали.

Дебютантът ще се опита в последния кръг против Тунис да завоюва и първи точки на Мондиал. Англия и Белгия пък ще спорят за първото място в групата, като на британците им е задоволително и тъждество, с цел да станат първи.

Хари Кейн през днешния ден стана третият състезател на Англия с три или повече попадения в колективен стадий на международни финали. Досега това бяха правили Роджър Хънт през 1966 година и Гари Линекер през 1986 година

Англия за първи път вкара 6 гола в един дуел от международен или европейски шампионат. Досега четири тима бяха осъществили пет гола на Световно състезание до почивката - Австрия (1954), Полша (1974), Югославия (1974) и Германия (2014).

Героят за Панама Фелипе Балой е на 37 години и е най-възрастният състезател в отбора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР