Отборът на Англия, който е финалист от Евро 2020, започва

...
Отборът на Англия, който е финалист от Евро 2020, започва
Коментари Харесай

Англия ще се опита да оправдае големите очаквания със силен старт срещу Иран

Отборът на Англия, който е финалист от Евро 2020, стартира присъединяване си на Мондиал 2022 с дуел против Иран. Срещата, която е от група „ B “, ще се изиграе на стадион „ Халифа Интернешънъл “ е от 15:00 часа. „ Трите лъва “ не престават да мечтаят за първи огромен трофей от 1966 година насам. На Мондиал 2018 англичаните приключиха на четвърто място, откакто на полуфиналите изгубиха от Хърватия след дузпи, а в мача за бронзовите медали отстъпиха на Белгия. На Евро 2020 Англия стигна до финала, само че загуби на „ Уембли “ от Италия след осъществяване на дузпи. Сега упоритостта на островитяните са да стигнат до края.

Англия обаче не демонстрира по никакъв начин добра форма в последните месеци, като тимът на Гарет Саутгейт не съумя да завоюва нито един мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите, в резултат на което изпадна от дивизия „ А “. Серията на „ трите лъва “ без победа възлиза на шест мача. Отборът нямаше време да изиграе нито една другарска среща преди първия си мач в Катар. 

Иран взе участие за трети следващ път на финалите на Световното състезание и общо за шести път в историята си. Във всеки от последните три Мондиала тимът бе воден от Карлуш Кейрош. До момента „ персите “ имат единствено две победи на международни шампионати – против Съединени американски щати през 1998-а и против Мароко през 2018 година. Иран изигра две контроли преди началото на Световното състезание в Катар. В първата отборът на Кейрош победи с 1:0 Никарагуа, след което загуби с 0:2 от Тунис. Това бе едвам трето проваляне в последните 22 мача на иранците.

Англия и Иран ще играят за първи път между тях в историята.

Кайл Уокър, който таман се възвърне от травма, ще пропусне тази среща, като най-вероятно в негово неявяване отдясно на защитата ще започва Киърън Трипиър. Джеймс Мадисън също има лека контузия, поради която тренира самостоятелно, тъй че и той ще пропусне първия мач. Очакванията на британските медии са като титуляр да стартира огромната звезда на Борусия (Дортмунд)Джуд Белингам. Сердар Азмун също лекуваше до последно травма, тъй че надали ще започва за Иран против Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР