Отборът на Анахайм Дъкс се наложи с 5:4 след продължение

...
Отборът на Анахайм Дъкс се наложи с 5:4 след продължение
Коментари Харесай

„Патетата“ победиха „акулите“ след 9 гола и продължение

Отборът на Анахайм Дъкс се наложи с 5:4 след продължение над гостуващия отбор на Сан Хосе Шаркс в дуел от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада, игран рано тази сутринта българско време.

Гостите от северна Калифорния откриха резултата още в 38-та секунда на мача, с помощта на Мат Нието, а 6:03 след старта на дуела Стивън Лоренц повиши на 2:0. Само 35 секунди по-късно Тревър Зеграс върна едно попадение за „ патетата “, преди Райън Строме да изравни 5:45 преди края на първата част.

Вторите 20 минути също не разочароваха, като в тях бяха маркирани нови три попадения. Първото от тях бе дело на Тимо Мейер, който още веднъж изведе „ акулите “ напред в резултата, с попадението си 16 секунди след средата на постоянното време. Майсън Мактарвиш възвърне равенството 2:40 по-късно, само че гостите имаха потребност от едвам 14 секунди, с цел да излязат още веднъж напред в резултата. Това още веднъж се случи след попадение на Мейер.

Последва интервал от близо 20 минути игра без нито едно попадение, преди Мактарвиш да направи резултата еднакъв за трети път от началото на дуела, със своя гол 3:13 след средата на последния интервал. Това се оказа и последното попадение в границите на постоянните 60 минути, което прати дуела в добавеното време. В него домакините имаха потребност от 68 секунди, с цел да си подсигуряват триумфа и двете точки, с помощта на попадението на Джон Клингберг.

Въпреки своята едвам 12-та победа в 40 мача от началото на сезона отборът на Анахайм остава закотвен на дъното в подреждането в Тихоокеанската дивизия с актив от 28 точки. Пред Дъкс се намира тимът на Сан Хосе, който също е с 12 победи в 40 срещи, само че има 32 точки, защото има 4 провали повече отвън рамките на постоянното време.

В идната си срещи Анахайм приема водачът в общото нареждане в НХЛ – Бостън Бруинс, като дуелът ще се играе в понеделник в 3:30 часа сутринта българско време. За Сан Хосе също следва домакинство на Бруинс, което ще бъде на следващия ден в 5:30 часа сутринта българско време.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР