Отборът на Алпин ще проведе специален тест, в търсенето на

...
Отборът на Алпин ще проведе специален тест, в търсенето на
Коментари Харесай

Алпин с голям тест в търсенето на пилот за 2023 година

Отборът на Алпин ще организира специфичен тест, в търсенето на водач за идната година, преди идващото съревнование във Формула 1, което ще бъде за Гран При на Сингапур при започване на октомври. Както е известно френският отбор има едно свободно място след напускането на Фернандо Алонсо и фиаското към контракта на Оскар Пиастри, което бе извоювано от Макларън.
 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1
Първоначално австралиецът трябваше да вземе присъединяване в тестванията, които ще се проведат на унгарската писта „ Хунгароринг “. В тях ще бъде употребен болидът A521, с който Естебан Окон завоюва миналогодишното издание на Гран При на Унгария. 

По информация на racingnews365.com в теста присъединяване ще вземат минимум четирима водачи, измежду които и Джак Дуън, който е измежду претендентите за свободното място в Алпин. Синът на петкратния международен първенец по мотоциклетизъм Мик Дуън е член на академията на Алпин и сега се състезава във Формула 2.

Освен него присъединяване в теста ще вземат още Ник де Врийс, Колтън Херта и Мик Шумахер. Де Врийс направи доста мощно усещане при своя дебют във Формула 1 предишния уикенд, когато приключи на девето място в Гран При на Италия с отбора на Уилямс. Херта пък ще тества по молба на Ред Бул, като към този миг връзките сред „ Биковете “ и Алпин са доста близки.

Участието на Шумахер в теста също е с оглед приемане на контракт за идващия сезон. Германецът съвсем несъмнено ще загуби мястото си в Хаас, където ще бъде сменен или от Антонио Джовинаци, или от Нико Хюлкенберг. Първоначално Хюлкенберг също е трябвало да взе участие в теста на „ Хунгароринг “, само че тези проекти са се трансформирали и в този момент германецът няма да пътува до Будапеща.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР