Отборът на Алпин официално потвърди, че австралийският пилот Джак Дуън

...
Отборът на Алпин официално потвърди, че австралийският пилот Джак Дуън
Коментари Харесай

Алпин обяви резервния си пилот за сезон 2023 във Формула 1

Отборът на Алпин публично удостовери, че австралийският водач Джак Дуън ще извършва ролята на авариен играч на отбора в хода на сезон 2023 във Формула 1. Това се случи по време на формалното показване на болида А523 в Лондон.

Дуън, който е наследник на петкратния международен първенец в клас до 500 кубически сантиметра в международния шампионат по мотоциклетизъм Мик Дуън, е член на академията за млади водачи на Алпин от началото на предходната година насам. Като подобен Дуън се включи в две петъчни свободни тренировки с отбора през 2022, в Мексико и Абу Даби, както и в теста за млади водачи след края на сезона, още веднъж в Абу Даби.

В момента Дуън се приготвя за своя втори сезон във Формула 2 в Бахрейн, което не му разреши да присътва на представянето в английската столица. В своята дебютна акция в шампионата австралиецът завоюва три победи и три полпозишъна, финиширайки шести в крайното класиране с актив от 128 точки.

Освен Дуън част от академията на Алпин през 2023 година ще са още шестима водачи, измежду които и българският играч Никола Цолов, който ще се състезава във Формула 3 с отбора на АРТ.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР